Rukometaši Srbije pobedili Egipat

BEOGRAD, 16. januara 2010. (Beta) - Muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu u prijateljskoj utakmici selekciju Egipta sa 25:23 (14:12).

Najefikasniji u timu Srbije bili su Aleksandar Stojanović i Alen Toskić sa po pet golova, dok je u selekciji Egipta Husein Zaki postigao sedam.

Selektor Srbije Sead Hasanefendić imao je još jednu priliku da proveri igrače i pokuša da što više uigra ekipu uoči Evropskog šampionata, od 19. do 31. januara u Austriji.

"Utakmica je prošla u takmičarskom duelu. Egipat je jedna od najjačih ekipa u Africi. Protivnik je igrao brže, dok se u našem timu osećao umor. Nismo igrali kao u Francuskoj i Sloveniji, moramo da budemo svežiji, agresivniji", rekao je Hasanefendić novinarima posle utakmice.

On je dodao da je zadovoljan onim što je do sada reprezentacija uradila na pripremama i da odmorna treba da krene na Evropsko prvenstvo protiv "strašno jakog Islanda".

Jedan od najboljih igrača Srbije Žarko Šešum naglasio je da je od svih prijateljskih utakmica na ovoj ekipa igrala najlošije.

"Dobro je što smo i sa tako lošom igrom uspeli da pobedimo. Do početka Evropskog prvenstva ima vremena i imaćemo kada da se osvežimo", rekao je Šešum.

Ocenio je da reprezentacija može mnogo bolje i da će igrači dati sve od sebe da tako bude već na prvom meču u Austriji.

Reprezentacija Egipta učestvovala je na turnirima u Švedskoj i Slovačkoj, a najbolji igrač Zaki pridružio se ekipi pre dva dana.

"Mislim da je ovo važna utakmica i za Srbiju i za nas. Ovo je bila dobra proba i nadam se da će nam doneti sreće - nama na Afričkom kupu, a Srbiji na Evropskom prvenstvu", rekao je Zaki.

Reprezentacija Srbije sutra ujutro putuje u Beč, a na Evropskom prvenstvu takmičiće se u Grupi B u Lincu sa selekcijama Danske, Islanda i Austrije.

Prvu utakmicu na turniru izabranici Seada Hasanefendića igraju u utorak od 20.15 protiv Islanda.

Pogledajte još