Atletiko Bilbao pobedio Real, Barselona ubedljiva

BEOGRAD, 17. januara 2010. (Beta) - Fudbaleri Atletika iz Bilabaoa pobedili su Real Madrid sa 1:0, a Barselona je trijumfom nad Seviljom od 4:0 uvećala prednost na tabeli na pet bodova u odnosu na "kraljevski" klub.

Atletiko Bilbao pobedio je na svom terenu Real sa 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Fernando Ljorente u 3. minutu. To je šesti gol napadača Atletika u Primeri, za prvu pobedu tima iz Bilbaoa na San Mamesu od 2004. godine.

Jedan od najzaslužnijih za trijumf domaće ekipe bio je golman Gorka Iraisos koji je večeras uspeo da sačuva svoju mrežu u nekoliko navrata odbranivši šuteve Kristijana Ronalda, Karima Benzeme i Kake.

On je večeras odbranio 12 udaraca na gol. Atletiko Bilbao je sedmi na tabeli sa 30 bodova, dok je Real ostao na drugom mestu, ali sa pet bodova zaostatka za vodećom Barselonom, koja je na Kamp Nou bila ubedljiva protiv Sevilje - 4:0.

Barselona je povela u 49. minutu autogolom Žilijena Eskidea, Pedro Rodriges duplirao je vođstvo u 70. a najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi postigao je dva pogotka, u 80. i 85. minutu, za konačnih 4:0.

Barselona sada ima 46 bodova, Real je sakupio 41, a treća je Valensija sa 35 i utakmicom manje. Deportivo je četvrti sa 31 bodom, dok je Sevilja na petom mestu sa 30 bodova.

Fudbaleri Osasune pobedili su Espanjol sa 2:0 i tako prekinuli niz od pet utakmica bez pobede.

Osasuna je povela u 6. minutu preko Huanfrana Toresa, a konačan rezultat posle samo tri minuta kasnije postavio je Valter Pandijani.

Osasuna je petom pobedom u prvenstvu popravila plasman i sada sa 20 bodova zauzima 12. mesto, a Espanjol ima bod manje i nalazi se na 14. poziciji.

Pogledajte još