JELENINO UBISTVO SAVRŠEN ZLOČIN: Posle 80 dana istrage jedino se zna da je pevačica zverski likvidirana!

Pevačicu Jelenu Marjanović ubio je ili suprug Zoran ili nepoznati ljubavnik, ali to možda nikada neće biti dokazano, smatra poznati kriminolog Zlatko Nikolić!

Prema njegovim rečima, sa kriminološke strane stvari su potpuno jasne, jer je na osnovu dostupnih informacija nesumnjivo da je ubica neko ko je gajio veoma jake emocije prema Jeleni.

Međutim, problem je u tome što zločinac za sobom nije ostavio nikakav trag koji bi doveo do njegovog hapšenja.

- U slučaju ubistva Jelene Marjanović jedna stvar je apsolutno nesporna - radi se o zločinu iz strasti. Dakle, krug potencijalno osumnjičenih sveden je samo na dve osobe, na supruga Zorana ili nekog nama trenutno nepoznatog ljubavnika. Svi ostali su isključeni, u to sam potpuno uveren, jer za takav zaključak nisu potrebni nikakvi materijalni dokazi - tvrdi Nikolić.

Međutim, kako kaže, potpuno je druga stvar to što je za bilo čije hapšenje potreban materijalni dokaz, a njega očigledno nema.

Bivši inspektor za krvne delikte Marko Nicović smatra da kako vreme bude odmicalo, sve su veće šanse da ubica ostane na slobodi.

- Definitivno, ovo je jedan od najintrigantnijih i najmističnijih zločina u Srbiji poslednjih godina. Vreme prolazi, a mi i dalje ne znamo ko je krvnički ubio Jelenu. Praksa je tu neumoljiva i kaže da što više vremena prođe od zločina, to su manje šanse da bude rešen - kaže Nicović.

- Pretpostavljam da policija ima neke tragove, ali da oni nemaju dovoljnu težinu za podizanje optužnice. Kako vreme prolazi, sve su manje šanse da se novi dokazi i tragovi uopšte pojave. Zato policiji preostaje samo da sačeka da ubica ili neko iz njegove okoline popusti i napravi kobnu grešku kojom će se razotkriti. Ili da jednostvano pukne i prizna zločin - kaže Nikolić.

Kriminolog Božidar Spasić, sa druge strane, tvrdi da su šanse da Jelenin ubica bude pronađen svedene na teorijske.

- Osamdeset dana je prošlo, a nema ni dokaza, ni svedoka, ni DNK tragova koji bi otkrili ko je ubio Jelenu Marjanović. Dakle, previše je vremena od trenutka zločina prošlo da bismo bili optimisti u ovom slučaju. U kriminalističkoj praksi nije bilo malo slučajeva takozvanog savršenog zločina koji su izvršeni tako da je počinioca nemoguće privesti pravdi. Već smo govorili o primeru O-Džej Simpsona u SAD, koji je ubio svoju ženu, ali to nije dokazano. Bojim se da smo u slučaju ubistva Jelene Marjanović dobili slučaj srpskog O-Džej Simpsona - objašnjava Spasić.

Prema njegovim rečima, najgore od svega je to što istraga i dalje tapka u mestu i vrti se ukrug.

- Policija još luta i nema opipljivog traga, nije uspela da utvrdi suštinu ovog ubistva. Nije pronađeno oružje kojim je Jelena ubijena ni DNK ubice. Policiji je očigledno najsumnjivija porodica i tu se stalno vrte ukrug. Sada preostaje da se na osnovu priznanja uhapsi ubica, a za to nedostaju svedoci ovog monstruoznog zločina - ističe Spasić.

Izvor: Informer

Pogledajte još