Otkazan prvi meč Jelene Janković u Melburnu

BEOGRAD, 18. januara 2010. (Beta) - Prvi meč srpske teniserke Jelene Janković na Otvorenom prvenstvu Australije otkazan je zbog kiše u Melburnu.

Jankovićeva, osmi nosilac na prvom grend slemu sezone, jutros je trebalo da sa 101. teniserkom sveta Monikom Nikulesku iz Rumunije igra četvrti meč na terenu "Margaret Kort" na kome je program trebalo da počne u 11 sati po lokalnom, a rano jutros, jedan sat posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Početak je, međutim, kasnio 45 minuta, a kiša je potom još dva puta prekidala mečeve. Do 19 sati po lokalnom vremenu, odnosno devet po srednjoevropskom, na "Margaret Kortu" zato je odigran samo jedan duel, dok je drugi počeo.

Organizatori su tako odlučili da neke mečeve pomere za nastavak turnira, verovatno za sutra. Ukupno je otkazano 10 mečeva u ženskom singlu.

Mečevi se po planu za sada igraju samo na dva najveća terena u Melburn parku, na onima koji imaju pokretne krovove.

Srbiju prvog dana takmičenja u Melburnu predstavlja i Viktor Troicki, koji bi trebalo da danas i završi susret sa 94. teniserom sveta Nikolasom Lapentijem iz Ekvadora.

Troicki trenutno vodi sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:1) u setovima i 5:3 u gemovima. Rezultat u devetom gemu četvrtog seta je u trenutku prekida bio 30:30, a servirao je Lapenti.

Pogledajte još