NAVIKLI NA MEDALJE: Vaterpolisti osvojili Svetsku ligu!

Ovo je ujedno bila i poslednja ozbiljnija provera igrača Dejana Savića pred Olimpijske igre, a predvođeni Filipom Filipovićem Srbija nije naišla na preveliki otpor od SAD-a za 10. titulu Svetske lige.

Izabranici selektora Dejana Savića su do jubilarne titule stigli maestralnom igrom, koja im je donela prednost od 8:2, posle čega je usledilo opuštanje, ali ne toliko da bi bila ugrožena pobeda. Finale je počelo napetom igrom u prve dve četvrtine, koje su završene 2:1, odnosno 3:1 u našu korist, a taj uspeh Amerikanaca se svakako može pripisati našem stručnjaku na njihovom čelu Dejanu Udovičiću.

Ipak, oni nisu imali snage da izdrže taj tempo i u trećoj četvrtini, kada su se "delfini" odvojili na 3:0 za 8:2. Tada je Savić odlučio da odmori najvažnije vaterpoliste, što su Amerikanci iskoristili za prilazak na 10:7, ali snažna odbrana naših vaterpolista ih je tu zaustavila.

"Delfini" sada počinju operaciju "Rio", gde će konačno pokušati da dođu do najsjajnijeg odličja, koje čekamo još od 1988. godine .

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još