Drugi deo projekta "Tri kulturna ugla" održan u Školi stripa i karikature na Novom Beogradu

Ova škola, koju vodi Mileta Miloradović, renomirani karikaturista Ježa, postoji od 2001. godine, a do danas je kroz nju prošlo više od 400 dece. Svake godine dvadesetak novih polaznika dođe u školu, a oni najuporniji i najtalentovaniji, za ovih petnaest godina, osvojili su više od 50 nagrada, širom sveta. Za njihove radove se zna u Beogradu i celoj Srbiji, u mnogim evropskim zemljama, pa čak i u Tokiju.

Tri kulturna ugla (64)

U zavisnosti od sredstava koja im opredele tokom godine i sami organizuju konkurs Strip kaiš, a tokom leta i besplatne radionice za decu uzrasta od sedam do devetnaest godina.

Rado su se odazvali pozivu da učestvuju u realizaciji “Tri kulturna ugla” i na gotovo + 40, majstorski odradili posao, kao veliki. Znajući da ovaj projekat, osim promocije kulture i kulturnih vrednosti, ima i humanitarnu stranu, te da je drugi kulturni ugao rađen pod sloganom “Deca-deci”, od srca su svoje radove poklonili u te svrhe.

Tri kulturna ugla (7)

Licitacija ovih sjajnih kariktura i strip sekvenci biće održana 29. juna 2016. godine od 19 časova, u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu, u sklopu humanitarne Multimedijalne izložbe Beograd-Beč-Budimpešta. Prikupljena sredstva od licitacije biće uplaćena na račun Humanitarne fondacije Novi Beograd.

Tri kulturna ugla (5)

Tri kulturna ugla (11)

Tri kulturna ugla (12)

Tri kulturna ugla (15)

Tri kulturna ugla (41)

Tri kulturna ugla (61)

Tri kulturna ugla (63)

Tri kulturna ugla (68)

Tri kulturna ugla (72)