Drugi deo projekta "Tri kulturna ugla" održan u Školi stripa i karikature na Novom Beogradu

Ova škola, koju vodi Mileta Miloradović, renomirani karikaturista Ježa, postoji od 2001. godine, a do danas je kroz nju prošlo više od 400 dece. Svake godine dvadesetak novih polaznika dođe u školu, a oni najuporniji i najtalentovaniji, za ovih petnaest godina, osvojili su više od 50 nagrada, širom sveta. Za njihove radove se zna u Beogradu i celoj Srbiji, u mnogim evropskim zemljama, pa čak i u Tokiju.

(old_image)

U zavisnosti od sredstava koja im opredele tokom godine i sami organizuju konkurs Strip kaiš, a tokom leta i besplatne radionice za decu uzrasta od sedam do devetnaest godina.

Rado su se odazvali pozivu da učestvuju u realizaciji "Tri kulturna ugla" i na gotovo + 40, majstorski odradili posao, kao veliki. Znajući da ovaj projekat, osim promocije kulture i kulturnih vrednosti, ima i humanitarnu stranu, te da je drugi kulturni ugao rađen pod sloganom “Deca-deci”, od srca su svoje radove poklonili u te svrhe.

(old_image)

Licitacija ovih sjajnih kariktura i strip sekvenci biće održana 29. juna 2016. godine od 19 časova, u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu, u sklopu humanitarne Multimedijalne izložbe Beograd-Beč-Budimpešta. Prikupljena sredstva od licitacije biće uplaćena na račun Humanitarne fondacije Novi Beograd.

(old_image)

(old_image)

(old_image)

(old_image)

(old_image)

(old_image)

(old_image)

(old_image)

(old_image)

Pogledajte još