OBRT U ISTRAZI UBISTVA PEVAČICE: Jelena ubijena u šumi kod kanala?!

Ubica je posle zločina mrtvu Jelenu bacio u kanal, saznaje "Alo!" od izvora bliskih istrazi. Mislio je na sve, pa je njeno telo kasnije prebacio u isti kanal, ali u naselju Crvenka, gde je i pronađeno.

- Na mestu gde je pronađeno Jelenino telo, istražitelji nisu pronašli velike tragove krvi, a ni borbe, što ukazuje da je ubijena na nekom drugom mestu, a moralo ih je biti zbog velikog broja udaraca koje je zadobila. Iako se neko potrudio da u neposrednoj blizini mesta ostavi njenu patiku i mobilni telefon, kako bi ispalo da ju tu neko sačekao, odvukao u šiblje pa usmrtio, verujemo da je zločin izvršen drugačije. Na mestu gde je pevačica bačena, borba je isfingirana. Zbog toga verujemo da je ubica sačekao Jelenu kod druge rampe, te se sa njom odvezao u šumu i ubio je, a potom njeno telo kasnije bacio u kanal gde je nađena - objašnjava sagovornik.

Navodno, obdukcijom je utvrđeno i da je voda pronađena u plućima ubijene pevačice, istog porekla kao ona u kanalu gde je njeno telo pronađeno.

- Sama analiza ono malo vode iz Jeleninih pluća pokazala je da ona odgovara sastavu vode iz kanala, što ukazuje da je ubijena u blizini toka istog, pa namerno bačena na isto mesto kako bi se zavarao trag - dodaje izvor blizak istrazi i ističe da postoji indicija i određeni tragovi koji ukazuju da se Jelena sa ubicom kojeg je poznavala odvezla kroz naselje Crvenku prema obilaznici, te da su zatim skrenuli ponovo ka kanalu u šumi, prešli mostić i tu se zaustavili, jer ima dosta skrovitih mesta.

- Postoje indicije da su se na jednom od tih mesta Jelena i njen ubica posvađali, što govori da je dobro poznavala svog ubicu. Nakon svađe, prema izveštaju obdukcije, utvrđeno je da je prvi udarac, a potom i više njih, Jeleni zadato u potiljak glave, što znači da je bila leđima okrenuta ubici i da nije očekivala napad. Njeno zapomaganje i nije mogao niko da čuje, jer se sve desilo na pustom mestu, a okolo su samo šuma, nasip i voda sa druge strane - kaže sagovornik i dodaje da se sumnja da je ubica Jelenino telo najpre bacio u kanal gde je ubijena, a u kojem je ona ušmrknula vodu.

- Ne isključuje se mogućnost da je ubica čekao pogodan trenutak da se vrati po njeno telo, te da se sa pomagačem vratio po nju, a zatim sporednim, zemljanim putem, došao do mesta gde ju je izbacio. I na tom mestu je mrtvoj Jeleni zadao više udaraca, usled čega joj je otpao pramen kose. Sumnja se da je potom bacio telefon i patiku, kako bi prikazao kao da se tu dogodio zločin - naveo je sagovornik ovog dnevnog lista.

Pevačica je ubijena 2. aprila, a ubica još nije pronađen.

Izvor: Alo!

Pogledajte još