Privatnici u Kuršumliji pružili podršku radnicima

KURŠUMLIJA, 18. januara 2009 (Beta) - Zaposleni u privatnim preduzećima u Kuršumliji obustavili su u ponedeljak rad u znak podrške bivšim radnicima kombinata "Kopaonik" i konfekcije "7. jul" koji osam dana blokiraju magistralni put Niš-Priština.

Rad je obustavljen i u pojedinim državnim institucijama i lokalnoj samoupravi u Kuršumliji, a više od 1.000 ljudi je krenulo vozilima iz centra grada da se pridruži radnicima u blokadi, tako da se ka putu kreće kilometarska kolona.

Bivši radnici drvnog kombinata "Kopaonik" i konfekcije "7. jul" zahtevaju povezivanje radnog staža, isplatu zaostalih plata i da Vlada Srbije obezbedi novac za pokretanje proizvodnje u pogonima drvnog kombinata "Kopaonik".

Privatni preduzetnici, čije su prodavnice u centru grada, potvrdili su da će njihove radnje biti zatvorene, dok pojedine nisu ni otvarane. U turističkom preduzeću "Planinka" agenciji Beta je rečeno da će se pridružiti protestima, a protestu su se pridružili i taksisti i privatni prevoznici.

Zamenik predsednika opstine Kuršumlija Dejan Milošević kazao je da će i ta institucija podrzati okupljene na magistralnom putu Niš-Priština.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.