Čelsi ubedljiv, siguran i Mančester junajted

BEOGRAD, 16. januara 2010. (Beta) - Fudbaleri Čelsija ubedljivo su pobedili Sanderlend sa 7:2 u 22. kolu engleskog prvenstva i zadržali prvo mesto na tabeli Premijer lige.

Dvostruki strelci za Čelsi bili su Nikola Anelka i Frenk Lampard, a mrežu Sanderlenda pogađali su i Floran Maluda, Ešli Kol i Mihael Balak. Utešne golove za Sanderlend postigli su Budevajn Zenden i Daren Bent.

Čelsi je na 21 dosadašnjem meču osvojio 48 bodova i ima bod prednosti nad Mančester junajtedom, koji je igrao utakmicu više.

Mančester junajted se dugo mučio sa Barnlijem i prvi gol postigao u 64. minutu preko Dimitara Berbatova. Samo pet minuta kasnije, međutim, Vejn Runi je duplirao vođstvo "crvenih đavola", a konačan rezultat od 3:0 postavio je 22-godišnji Senegalac Mame Biram Dijuf.

Trećeplasirani Arsenal ima 42 boda, a sutra će biti gost kod Boltona. Četvrti je sa 38 bodova Totenhem, koji je danas na svom terenu igrao samo nerešeno sa Halom 0:0.

Isti broj bodova kao i Totenhem ima i Mančester siti, koji će u poslednjoj utakmici dana biti gost kod Evertona.

Pobedu nije uspeo da ostvari ni aktuelni vicešampion Engleske Liverpul, koji je na gostovanju kod Stouk Sitija primio gol u poslednjem minutu za konačnih 1:1.

Izjednačujući gol za Stouk postigao je Robert Hut, dok je strelac za Liverpul bio Jorgos Kirijakos kome je to bio prvi pogodak u dresu "crvenih".

Važne bodove u borbi za opstanak osvojio je Vigan, koji je na gostovanju kod Vulverhemtpona pobedio sa 2:0 na utakmici koju su oba tima završila sa po 10 igrača na terenu.

Duel Portsmuta i Birmingema odložen je zbog vlažnog terena, dok će se sutra igrati i utakmice Aston Vila - Vest Hem i Blekburn - Fulam.Fudbaleri Liverpula osvojili su danas samo bod na gostovanju kod Stouk Sitija, pošto su primili gol u 90. minutu utakmice za konačan rezultat 1:1.

Izjednačujući gol za Stouk postigao je Robert Hut.

Liverpul je prethodno poveo pogotkom Sotirosa Kirijakosa u 57. minutu. Kirijakosu je to bio prvi pogodak u dresu Liverpula, aktuelnog vicešampiona Engleske koji je ranije ove nedelje izgubio i od drugoligaša Redinga i završio takmičenje u FA kupu.

"Crveni", koji su bili oslabljeni neigranjem četvorice povređenih igrača Stivena Džerarda, Fernanda Toresa, Josija Benajuna i Danijela Agera, trenutno su na sedmom mestu na tabeli Premijer lige

Pogledajte još