Bajer ponovo na prvom mestu Bundeslige

Majnc je prvi stigao do gola, ali su preokret i vođstvo od 3:1 Bajeru doneli golovi Mihala Kadleca, Trankvila Barnete i Tonija Krosa. Gosti su potom ublažili vođstvo Bajera, koji je do kraja meča postigao još jedan gol, a strelac je bio Eren Derdijok.

Bajer je tako pretekao minhenski Bajern, koji je sinoć savladao Hofenhajm sa 2:0. Tim iz Leverkuzena sada ima 38 bodova, dok je Bajern drugi sa 36.

Treće mesto sa po 34 boda dele Hamburg i Šalke, koji ima utakmicu manje, pošto će svoj susret 18. kola igrati sutra, kada će dočekati Nirnberg. Hamburg je golovima Marsela Jansena i Mladena Petrića danas savladao Frajburg sa 2:0.

Petoplasirana Borusija iz Dortmunda sutra će gostovati Kelnu, dok je Verder iz Bremena, koji zauzima šestu poziciju, u Frankfurtu poražen od Ajntrahta sa 0:1.

Poslednja na tabeli Herta je bez povređenog reprezentativca Srbije Gojka Kačara i sa Nemanjom Pejčinovićem na klupi savladala domaći Hanover sa 3:0 za tek drugu pobedu u sezoni.

Bohum je u Menhegladbahu savladao Borusiju sa 2:1, dok je branilac titule prvaka, Volfsburg, izgubio u Štutgartu sa 1:3. Štutgart je tako osvojio važne bodove u borbi za opstanak i pobegao iz zone ispadanja.

Pogledajte još