Prioritet borba protiv korupcije i trgovaca droge

BEOGRAD, 18. januara 2010. (Beta/FoNet (old_image))- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je u ponedeljak da će prioritet njegovog ministarstva u 2010. godini biti borba protiv korupcije i organizatora trgovine drogom.

Na godišnjoj analizi rada Ministarstva unutrašnjih poslova, kojoj su prisustvovali načelnici policijskih uprava, policijskih direkcija i biroa MUP, Dačić je rekao da su prošle godine postignuti dobri rezultati u borbi protiv kriminaliteta.

On je, međutim, dodao da je potrebno da se ta borba nastavi i u pravcu visokotehnološkog i privrednog kriminala, zloupotreba u procesu privatizacije i dečje pornografije.

Dačić je kao najznačajnije rezultate u prethodnoj godini označio doprinos MUP-a u procesu vizne liberalizacije za Srbiju i uvećano poverenje građana u policiju.

On je kao najveće probleme u radu policije naveo nedovoljnu popunjenost ljudstva, koja na teritoriji Srbije iznosi 75 odsto, a u beogradskoj brigadi svega 62 odsto od predviđenog stanja, kao i neadekvatnu opremljenost zbog nedostatka sredstava, ali i dugih i birokratizovanih tenderskih procedura.

Pogledajte još