Kiša zaustavila Troickog na pragu pobede

BEOGRAD, 18. januara 2010. (Beta) - Kiša u Melburnu prekinula je prvi meč srpskog tenisera Viktora Troickog na Otvorenom prvenstvu Australije i odložila ga za neki drugi dan.

Troicki se u prvom kolu sastao sa 94. igračem sveta Nikolasom Lapentijem iz Ekvadora i u trenutnku prekida vodio sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:1) i 5:3 u četvrtom setu. Rezultat u 10. gemu četvrtog seta, u kome je servirao Lapenti, bio je izjednačen - 30 oba.

Program za drugi dan prvog grend slema sezone ne predviđa novi izlazak Troickog na teren.

Susret 29. nosioca u Melburnu sa Lapentijem zbog kiše je i počeo sa zakašnjenjem od 45 minuta što se više osetilo u igri Troickog, koji je u prvom setu imao problema sa servisom, pre svega drugim, pa je Ekvadorac sa dva brejka stekao vođstvo od 1:0.

Troicki je potom preokrenuo rezultat i poveo sa 2:1, pošto je u naredna dva seta pravio po dva brejka, dok svoj servis nije ispuštao.

Kiša je potom prvi put prekinula meč, koji je nastavljen nakon više od dva časa pauze.

Prekid nije poremetio ritam Troickog, koji je ubrzo poveo sa 4:2, a u osmom gemu i spasao dve brejk prilike Lapentija za izjednačenje.

Meč je, međutim, ponovo prekinut pri vođstvu Troickog od 5:3 u četvrtom setu i rezultatu 30:30 na servis Lapentija.

Uslovi za igru nisu se stekli ni posle više od četiri sata nove pauze, pa je završetak meča, koji se aktivno igrao tačno tri sata, odložen do daljeg.

Pod uslovom da pauza ne uslovi i preokret u tom nastavku, Troicki će u drugom kolu, u kome je prošle sezone i završio takmičenje u Melburnu, igrati sa Nemcom Florijanom Majerom, koji je na 60. nestu ATP rang liste tenisera.

Majer je u prvom kolu eliminisao zemljaka Filipa Pečnera, iako je gubio sa 0:2 u setovima. Na kraju je 26-godišnji Majer, ipak, 81. igrača sveta savladao sa 3:2 (0:6, 2:6, 6:4, 6:2, 6:2) i izborio se sa prvi duel sa Troickim.

Pogledajte još