Počela letnja sezona na Kopaoniku

Ovog vikenda na Kopaoniku se okupio veliki broj ljubitelja prirode i aktivnog odmora. Svi letnji sadržaji danas su počeli sa radom i biće na raspolaganju gostima tokom cele letnje sezone.

“U poslednjih nekoliko godina radili smo intenzivno na unapređenju sadržaja na Kopaoniku i uspeli smo da učinimo sadržaj dovoljno privlačnim tako da već sada imamo 40 posto više bookinga za celu letnju sezonu. Po prvi put na ovaj način i u ovom obimu otvaramo letnju sezonu. Svi hotelski kapaciteti su popunjeni do poslednjeg mesta i svi prateći sadržaji su u funkciji. Dok je pre samo par godina u ovo isto vreme radila samo žičara, danas gosti imaju veliki izbor outdoor aktivnosti“, izjavio je Nikola Avram, generalni direktor MK Mountain Resorta.

(old_image)

MK Grupa sa svoja tri hotela na Kopaoniku, zajedno sa Skijalištima Srbije i brojnim sportskim udruženjima, prepoznali su ogroman potencijal ove planine za razvoj letnjeg turizma i učinili da ona postane dovoljno sadržajna i popularna da privuče veliki broj gostiju i mimo zimske sezone. Počev od ovog vikenda, posetioci će biti u prilici da uživaju u brojnim zabavnim, sportskim i adrenalinskim aktivnostima. Pored staza za vožnju specijalnih downhill vozila i ruta za planinski biciklizam, od ove sezone Kopaonik ima trim stazu, duže 4.7 kilometara, a ovaj sadržaj će koristiti kako rekreativcima, tako i sportistima koji tokom leta borave na Kopaoniku, pripremajući se za predstojeća takmičenja.

(old_image)

Oni koji su željni avanture biće u prilici da uživaju u paraglajdingu, alpinizmu, safari turama i vožnji kvadova po off-road stazama, jahanju konja i zabavnim aktivnostima – bobu na šinama, zip linu i tjubingu. Za najmlađe goste omogućeni su sportsko-edukativni kampovi, a nakon aktivnosti u prirodi goste očekuje najmoderniji spa&wellness sadržaji i otvoreni bazen u prelepom okruženju hotela Grand sa pogledom na Pančićev vrh.

(old_image)

Nakon odlične zimske sezone, Kopaonik nastavalja sa radom i tokom leta. Ovog vikenda otvaramo letnju sezonu na planini, a za sve one koji odluče da leto provedu na planini, ovaj centar će raditi svakog četvrtka, petka subote i nedelje. Zabavni i adrenalinski sadržaji će biti na raspolaganju celog leta od četvrtka do nedelje u periodu od 10 do 17 časova”, rekao je v.d.direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić.

(old_image)

On je istakao da svake godine raste interesovanje kod domaćih i stranih turista za leto na planini. ”Prethodnog leta na Kopaoniku je ostvareno više od 27 hiljada vožnji, što je za 35 posto više u odnosu na godinu pre. To pokazuje da ostvarujemo naš cilj, a to je da planina bude puna turista kako zimi tako i leti”, objasnio je Ljevnaić.

Hoteli MK Grupe dočakli su otvaranje sezone sa punim kapacitetima i promotivnom ponudom za svoje goste, koja pored odličnih hotelskih sadržaja uključuje kompletan program aktivnosi u prirodi. U sklopu promotivnih letnjih paketa sa smeštajem u luksuznom hotelu Grand i Apartmanima Konaci, gostima MK Resorta je omogućeno da po ceni smeštaja dobiju gratis paket za aktivan odmor u prirodi. Pored toga, Skijališta Srbije će tokom leta organizovati Top

(old_image)

Summer vikende tokom kojih će odobravati 20 posto popusta na pakete za zabavne sadržaje. Prvi Top vikend počinje 7. jula, a tokom leta će ih biti još tri. Termini ostalih Top Summer vikenda su 28. - 31. jul, 11. - 14. avgust, 25. - 28. avgust.

Pogledajte još