Nagrada za doprinos domaćoj kinematografiji uručena Lazaru Ristovskom na Cinema City festivalu

U okviru ceremonije zatvaranja festivala glumcu i producentu Lazaru Ristovskom dodeljena je je Nagrada za doprinos domaćoj kinematografiji.

- Večeras sa posebnim zadovoljstvom imam čast da u ime festivala Cinema City pozdravim glumca koji nas je nebrojeno puta nasmejao i rasplakao i čijim se pojavljivanjem u inostranim filmovima često ponosimo, reditelja koji nas je predstavljao na najvećim svetskim festivalima - istakao je Milan Stojanović, direktor festivala, pre uručivanja nagrade Ristovskom, što je publika nagradila aplauzom.

Ristovski, producent i jedan od glavnih aktera ove urnebesne tragi-komedije, koja obiluje prepoznatljivim crnim humorom scenariste i reditelja Miloša Radovića, zahvalio se publici na iskrenim emocijama.

Film "Dnevnik mašinovođe" ovog leta nastavlja sa festivalskim životom, a kao posebnu zanimljivost, Ristovski najavljuje premijeru u svom rodnom mestu u Ravnom Selu, u ponedeljak, 4. jula u 21 sat u prostoru nedavno izgorelog Doma kulture, koja bi ujedno trebala da potakne potencijalne donatore da se sakupi novac za renoviranje.

Film će imati svečanu premijeru 14. septembra u Sava centru, nakon koje će se predstaviti i publici širom Srbije i Crne Gore.

Pogledajte još