EXIT: Počinje magija na Petrovaradinu

U četvrtak veče počinje najbolji evropski festival "Egzit", na kojem će se do 10. jula, na 20 bina u popularnoj Đavi, odnosno Gibraltaru na Dunavu, predstaviti 700 izvođača sa svih meridijana.

Kapije na Petrovaradinu otvaraju se u 19 časova, a organizatori očekuju svake večeri oko 45.000 ljudi iz više od 60 država.

- Počinje naša magija. Pristigli su nam gosti sa svih kontinenata. Broj stranih turista porastao je za 30 odsto u odnosu na prošlogodišnji “Egzit”. Pored gostiju iz Velike Britanije, Holandije i celog regiona, primetno je veći broj posetilaca iz Grčke, Turske, Rusije, Poljske, Australije, Francuske i Španije. Imamo i goste iz Meksika, Argentine, SAD, Kanade, Brazila, Južnoafričke Republike, Kine i Japana - ističe Anja Mioč iz “Egzit tima”.

Glavna zvezda večeras će biti neprikosnovena Eli Goulding, koja će se na bini pojaviti u ponoć, uz tradicionalni vatromet. Žilu kucavicu festivala otvoriće holandski metalci "Roudkil" u 20 časova, a za njima "Repetitori" i "Bastilj". U dva časa po ponoći na sceni je Sigma di-džej set, a onda Em Si Dinamit. Dens arenom, najvećim plesalištem na Balkanu, ritam će davati Dimitri Vegas i Lajk Majk, Roske, Kris Kros Amsterdam a "binu ujedinjenja" obeležiće nastupi Jasne Jovićević, "Nova hart", "Urban end for"... Najbučnija bina "eksploziv" rezervisana je za "Anti fleg", "Pankrease", "Voks populi"...

Pored muzičkih zvezda, publiku na Petrovaradinu očekuju i brojni zabavni sadržaji. Tu su i nove interaktivne i edukativne aktivnosti, a prvi put “Egzit” će predstaviti druženje sa zvezdama na novoj festivalskoj lokaciji, "Stargejt NS planetarijumu". Reč je o mestu ljubitelja astronomije koji će svake večeri od 20 časova do ponoći teleskopom moći da posmatraju svemir.

Za "Egzit" magiju obezbeđene su i specijalne svetlosne dekoracije postavljene širom tvrđave koje će učiniti da festival izgleda još nestvarnije.

Hit festivala biće "Zip lajn". Posetioci željni avanture se bezbedno spuštaju niz dugu sajlu sa pogledom na Tvrđavu i glavnu binu. Vožnja traje 20 sekundi, a iskusni kažu da je idealna za adrenalinsku pauzu između dva koncerta. Uz publiku na dens areni biće i plesačice sa Ibice, "Fluid gerls" i svetski čuvena londonska grupa maskiranih akrobata i plesača "Ajria 51".

Ljubitelje piva i dobre svirke obradovaće vest da je "Fjužn bina" domaćin jedinstvenog paba "Planete piva", koji će predstaviti nove svetske brendove. Umetnička manifestacija "Devet" donosi kreativne sadržaje, skulpture i instalacije, ali i rampu za skejtere koji će prirediti svoj ekstremni performans.

Izvor: Novosti

Pogledajte još