Ponovo problemi sa nasilnim navijačima

BEOGRAD, 18. januara 2010. (Beta) - Grupa od 11 osoba izbačena je sa Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, pošto je ometala duel Hrvata Iva Karlovića i Čeha Radeka Štepaneka i pokušala da u Melburn park unese baklje.

Nepristojni posetioci prvog grend slema sezone stojali su na stolicama i uznemiravali ostale prisutne u sportskom objektu u kome se održava Otvoreno prvenstvo Australije.

"Oni su uklonjeni sa stadiona i nisu dobrodošli da se vrate", kazao je načelnik policije Jok Mencel, koji je rekao i da nema saznanja kog tenisera su izbačeni došli da bodre.

Mediji u Australiji, ipak, izvestili su da su probleme pravili hrvatski huligani. Jednoj drugoj njihovoj grupi policija nije dozvolila ulazak na stadion, takođe zbog baklji, koje su upaljene van objekta.

Dnevnik "Herald san" naveo je da je oko 60 hrvatskih huligana pretilo prolaznicima, a da su fotografa tog lista i udarili i pljunuli.

Prvi dan Otvorenog prvenstva Australije nije prošao bez problema i prošle godine kada su se potukli hrvatski i srpski huligani.

Pogledajte još