UŽAS U ZAJEČARU: Devojčica (3) silovana pa ubijena pesnicama i kamenjem

Ovaj monstruozni zločin počinio je Vladica Rajković (28), koji je u policiji priznao delo.

Majka devojčice poslala je Anđelinu na rođendan u komšiluku, a Vladica se igrao sa decom. U jednom trenutku, njih dvoje su nestali.

Majka je oko 21 sat primetila da deteta nema, posle čega je krenula potraga za devojčicom, jer su svedoci rekli kako su videli osumnjičenog i devojčicu kako idu ka autobuskoj stanici.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju napadač silovao devojčicu, ubio je, ostavio njeno beživotno telo i oprao krvavu odeću u reci Timok i krenuo nazad na proslavu rođendana.

U povratku ujak devojčice sreo je Vladicu i upitao ga gde mu je sestričina, na šta mu je osumnjičeni odgovorio: "Ne znam, ostavio sam je na autobuskoj stanici".

Okupljeni meštani umalo su linčovali osumnjičenog, koga je policija izvukla i sklonila od razjarene mase.

Vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić potvrdio je da se u okolini Zaječara, u selu Vratarnica, u noći između subote i nedelje dogodio stravičan zločin u kome je trogodišnja devojčica prvo silovana, a potom ubijena.

Rebić je dodao da je policija zbog sumnje da je počinio teško ubistvo uhapsila Rajkovića, kome je određena mera zadržavanja do 48 časova i koji je nakon saslušanja, u prisustvu policijskih službenika i tužioca, priznao ovaj težak zločin.

- Policiji je u subotu oko 21.30 majka prijavila nestanak trogodišnje ćerkice, koja je bila na rođendanu kod komšinice. Policija je odmah započela potragu za devojčicom, ali i za osumnjičenim za koga su gosti na rođendanu izrazili sumnju da je odveo devojčicu - precizirao je Rebić.

Nepunih sat vremena kasnije, kako je objasnio, osumnjičeni je pronađen. Rebić je dodao da je osumnjičeni pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova odveo do mesta gde je pronađeno telo devojčice, u šumi na 600-700 metara od kuće u kojoj je bio rođendan.

Izvor: Novosti

Pogledajte još