Baletski prvak iz Maribora Anton Bogov u Narodnom pozorištu

BEOGRAD, 18. januara 2010. (Beta) - Baletski prvak iz Maribora Anton Bogov nastupiće 21. januara na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u ulozi grofa Alberta u baletu "Žizela" Adolfa Adama.

U naslovnoj ulozi nastupiće Ana Pavlović, a među ostalim solistima biće Tamara Ivanović, Ivana Kozomara, Aleksandar Ilić i Duško Mihailović, najavljeno je iz Narodnog pozorišta.

Anton Bogov je baletsko školovanje počeo u Alma-Ati u bivšem Sovjetskom Savezu 1985. Nakon Međunarodnog baletskog takmičenja u Moskvi 1993. godine školovanje je nastavio u Nagoji, u Japanu, gde je dobio prvi profesionalni angažman.

Od 1994. godine angažovan je kao prvak Nacionalnog baleta Slovenije u Mariboru. Kao redovni gost nastupa u Japanu, Ljubljani i Zagrebu, i s drugim velikim kompanijama. Ostvario je brojne glavne uloge u klasičnom baletskom repertoaru, u "Labudovom jezeru", "Krcku Oraščiću", "Don Kihotu", "Žizeli", "Uspavanoj lepotici", "Bajaderi", "Uzaludnoj predostrožnosti", "Silfidi", "Kopeliji", "Spartaku", "Pepeljugi" i drugim predstavama.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.