STRAŠNO: Pit bulovi na smrt izujedali Novosađanina!

Kako saznaje 021, policija je pozvala ekipu “Zoohigijene i veterine” u 6:48 zbog napada na 82-godišnjeg čoveka, kojeg su usmrtila dva psa. Ekipa nadležnog preduzeća stigla je na teren nakon 18 minuta.

Direktor “Zoohigijene” Aleksandar Bursać kaže za 021 da su na molbu forenzičara uzeti brisevi dva psa, a sačinjen je u zapisnik. Psi su odvedeni u prihvatilište za pse u Šangaju.

“Psi će biti na posmatranju, a potom će, po nalogu republičkog veterinarskog inspektora, biti kastrirani i sterilisani. Prema rečima supruge vlasnika dva pit bula, psi su bili u poteri za jednom mačkom, a usmrćeni čovek je pokušao da je odbrani i odvoji pse. Međutim, njemu nije bilo spasa”, navodi Bursać.

Psi su mikročipovani i pripadaju vlasniku koji trenutno živi u Nemačkoj. Njegova supruga živi u Petrovaradinu i trenutno je u pritvoru, a protiv vlasnika će biti podneta krivična prijava za ubistvo iz nehata.

Pit bulovi su originalno uzgajani kako bi se borili sa medvedima i bikovima. Nekoliko istraživanja je pokazalo da je ova rasa pasa odgovorna za gotovo 40 odsto napada na ljude, posebno dece. Iz tog razloga, Pit Bulovi su zabranjeni skoro u celom svetu, naročito u Majamiju i u Britaniji.

Izvor: 021.rs

Pogledajte još