Na terenu petoro srpskih tenisera

BEOGRAD, 18. januara 2010. (Beta) - Organizatori Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu zbog problema sa kišom promenili su ranije objavljeni raspored igranja za utorak, pa će sutra na teren umesto četvoro izaći petoro srpskih tenisera.

Prva će na teren izaći 20. nosilac Ana Ivanović, koja će na "Margaret kortu" od jedan sat u noći između nedelje i ponedeljka igrati meč prvog kola protiv Amerikanke Šenaj Peri.

Ivanovićeva je 25-godišnju Amerikanku, koja je do glavnog žreba u Melburnu došla preko kvalifikacija, savladala u sva tri dosadašnja duela od kojih je poslednji igran 2007. godine.

Jelena Janković, osmi nosilac u ženskom singlu, igraće sa 101. teniserkom sveta Monikom Nikulesku iz Rumunije prvi meč na "Margaret Kort" areni. Taj meč trebalo je da se igra rano jutros, ali kiša nije dozvolila ni njegov početak.

Srpska predstavnica je sa Rumunkom do sada igrala dva meča i oba je završila kao pobednica - 2008. godine na Rolan Garosu i 2009. u Dubaiju.

Duel Jankovićeve i Nikulesku je drugi po rasporedu u "Hajsens areni".

Uvodnog dana takmičenja na prvom grend slemu sezone Srbiju je predstavljao samo Viktor Troicki čiji je meč sa 94. teniserom sveta Nikolasom Lapentijem iz Ekvadora prekinut zbog kiše. Troicki, 29. nosilac u muškom singlu, u trenutku prekida vodio je sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:1) i 5:3 u četvrtom setu.

Troicki će protiv Lapentija nastaviti duel na terenu broj 19, nakon što se završi prvi meč koji igraju Ukrajinac Igor Sergejev i Izraelac Dudi Sela. 

Janko Tipsarević, 36. teniser sveta, igraće četvrti meč na terenu broj 18 protiv 17-godišnjeg Amerikanca Rajana Harisa, koji je trenutno na 341. mestu ATP liste, a u Melburnu se takmiči zahvaljujući specijalnom pozivu organizatora, takozvanoj vajld karti.

Poslednji bi trebalo da na betonsku podlogu Melburn parka kroči najbolji srpski teniser Novak Đoković, treći nosilac i šampion Otvorenog prvenstva Australije iz 2008. godine.

Đoković će sa 74. teniserom sveta Danijelom Himeno Traverom igrati poslednji, peti meč na "Hajsens" areni na kojoj program, kao i na svim ostalim terenima, počinje u jedan sat posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Prvi reket Srbije će imati priliku da se Špancu revanšira za poraz na jedinom dosadašnjem susretu, koji je igran još 2006. godine u Barseloni kada je Đoković tek bio u usponu.

Pogledajte još