Vraneš: Rusi taktiziraju

BEOGRAD, 18. januara 2010. (Beta) - Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je da će tek po završetku Otvorenog prvenstva Australije biti jasno u kom sastavu će selekcija Rusije doći u Begrad, kao i u kakvoj formi će biti najbolje srpske igračice.

Duel reprezentacija Srbije i Rusije u prvom kolu Svetska A grupe Fed kupa igra se 6. i 7. februara u beogradskoj Areni. Selektor Rusije Šamil Tarpiščev je prošle nedelje izjavio da neće moći da računa čak na šest najboljih teniserki.

"Očigledno je da ruski selektor taktizira. Želi da stvori potpuno drugo sliku u pogledu snaga koje će izvesti na teren. Siguran sam da će Tarpiščev u Beograd doći sa minimum dve 'top ten' igračice", kazao je Vraneš u izjavi dostavljenoj medijima. On je podsetio da Rusija ima veliki broj igračica u samom vrhu ženskog tenisa.

"Dementijeva je izjavila pre tri meseca da će sigurno doći u Srbiju. Postoji velika mogućnost da se pojavi i Šarapova, koja je u prvom kolu Melburna doživela iznenađujuću eliminaciju od zemljakinje Kirilenko. Mislim da će se sastav ruskog tima znati tek po zavrsetku Australian opena i da će zavisiti od forme igračica", naveo je on.

Vraneš je kazao da je za Srbiju najvažnije da Ana Ivanović i Jelena Janković budu zdrave i fizičke spremna za duel sa Ruskinjama.

"Najvažnije je da naše najbolje igračice Jelena i Ana budu zdrave, a znamo svi kolika su njihova srca kada igraju za Srbiju. One tada uvek idu preko svih limita da bi svojoj zemlji i reprezentaciji donele pobedu", istakao je Vraneš.

On je dodao da je FED kup veoma neizvesno takmičenje u kome pozicije na rang listama ne znače mnogo.

"Poznato je da je Fed kup specifično takmičenje, svaki meč je otvoren, a u ruskom timu nijednu igračicu ne možemo proceniti kao slabu. Slabiji rang može da bude prednost, izostaje opterećenje rezultatom protiv favorita", zaključio je Vraneš.

Pogledajte još