Ana zadovoljna startom u Melburnu

BEOGRAD, 18. januara 2010. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je u Melburnu 107. igračicu sveta Šenaj Peri iz SAD sa 2:0 (6:2, 6:3) u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije.

"Zadovoljna sam igrom. Uslovi su bili vrlo teški. Bilo je veoma hladno i vetrovito, mnogo drugačije nego (na prošlonedeljnom turniru) u Brizbejnu ili od onog na šta smo inače navikli u Melburnu", kazala je Ivanovićeva na konferenciji za novinare posle meča koji je rešila u svoju korist za svega sat i šest minuta.

"Trudila sam se samo da pronađem put dalje, nisam žurila, pokušala sam da ostanem pribrana. Dobro sam servirala, igrala uopšte. Srećna sam zbog ove pobede, jer je Šenaj Peri opasna protivnica", dodala je Ivanovićeva, 20. nosilac u ženskom singlu.

Ivanovićeva će u drugom kolu prvog grend slema sezone igrati sa pobednicom duela 36. teniserke sveta Hisele Dulko iz Argentine i Slovakinje Zuzane Kucove, koja je 138. na WTA rang listi.

Eventualni susret sa Kucovom 22-godišnjoj Beograđanki bio bi prvi sa Slovakinjom, dok je Hiselu Dulko pobeđivala na dva dosadašnja susreta, prošle godine na Mastersu u Indijan Velsu i 2007. na turniru u Čarlstonu.

Ana Ivanović je 2008. godine igrala finale Otvorenog prvenstva Australije, ali je prošle sezone ispala već u trećem kolu.

Prošla godine je za Ivanovićevu bila neuspešna kada se uzmu u obzir i ostali nastupi na grend slem turnima.

Nastup na Australijan Openu nadmašila je samo na Rolan Garosu i Vimbldonu gde je stigla do četvrtog kola, što su po opštem mišljenju razočaravajući rezultati za nekada najbolju teniserku sveta i prvakinju Otvorenog prvenstva Francuske iz 2008. godine.

Pogledajte još