Jelena Janković ubedljiva u prvom kolu

BEOGRAD, 19. januara 2010. (Beta) - Srpska teniserka Jelena Janković pobedom je u Melburnu počela takmičenje na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je savladala 101. teniserku sveta Moniku Nikulesku iz Rumunije sa 2:0 (6:4, 6:0).

"Prvi mečevi su uvek najteži, posebno posle dvomesečne pauze. Lepo je ponovo osetiti tu atmosferu, taj pritisak pravog meča. Potrebno vam je vreme da se opustite na terenu... Ali, dobro je što sam sve završila u dva seta", kazala je Jankovićeva na konferenciji za novinare posle meča.

Jankovićeva, osmi nosilac u ženskom singlu, u drugom kolu turnira igraće sa 87. teniserkom na WTA listi Kejti O'Brajan iz Velike Britanije. O'Brajanova je eliminisala 90. igračicu sveta Patrisiju Majr iz Austrije, takođe sa 2:0 (6:3, 6:3).

"Ne znam mnogo o njoj. Do sada je nisam gledala. Moj trener će je skenirati, ali moj cilj će svakako biti da igram svoju igru. Biće mi potrebno malo vremena da je prozrem, ali uspeću", kazala je Jankovićeva, koja je prošle godine u Melburnu stigla do četvrtog kola.

Isti rezultat prošle sezone ostvarila je i na Rolan Garosu, a potom je igrala sve slabije, pa je na Vimbldonu takmičenje završila u trećoj, a na Otvorenom prvenstvu SAD u drugoj rundi.

Pretprošla sezona bila je mnogo uspešnija za najbolje rangiranu srpsku teniserku, koja je tu godinu i završila na prvom mestu WTA rang liste. U Melburnu je tada igrala polufinale, a na Otvorenom prvenstvu SAD i finalni meč.

Jankovićeva se, ipak, nije saglasila sa ocenom pojedinih novinara da su je prvo mesto na WTA listi i pažnja javnosti koju ono donosi omele da prošle sezone pokaže svoj najbolji tenis.

"Nije to... Ne razmišljam o tome šta pišu novine. Svejedno mi je. Trudim se samo da se koncetrišem na svoju igru", navela je Jelena Janković.

Pogledajte još