Troicki posle 24 sata eliminisao Lapentija

BEOGRAD, 19. januara 2010. (Beta) - Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je završio dan ranije započeti meč sa 94. teniserom sveta Nikolasem Lapentijem iz Ekvadora i pobedio sa 3:1 (4:6, 6:3, 6:1, 6:3).

Troicki će u drugom kolu, u kojem je prošle sezone i završio takmičenje u Melburnu, igrati sa Nemcem Florijanom Majerom, koji je na 60. mestu ATP rang liste tenisera.

Majer je u prvom kolu eliminisao zemljaka Filipa Pečnera, iako je gubio sa 0:2 u setovima. Na kraju je 26-godišnji Majer, ipak, 81. igrača sveta savladao sa 3:2 (0:6, 2:6, 6:4, 6:2, 6:2) i izborio se sa za prvi duel sa Troickim, 29. nosiocem u Melburnu.

Srpski teniser je na terenu mnogo lakše izlazio na kraj sa protivnikom u prvom kolu, ali je ceo posao završio tek posle više od 24 sata zbog kiše koja je uslovila kašnjenje početka meča, a potom i dva prekida.

Završetak meča je zato pomeren za danas, kada je Troicki imao zadatak samo da završi poslednji gem duela i drugim brejkom u četvrtom setu stigne do konačnog trijumfa.

Troicki je na sličan način, sa dva brejka, u svoju korist rešio i prethodna dva seta i tako nadoknadio zaostatak od 0:1 u prvom delu igre u kome je dva puta gubio svoj servis, što mu se kasnije nije dešavalo.

Srpski teniser je tako stigao do drugog kola prvog grend slema sezone na kome nikada i nije uspevao da prođe dalje.

Najveće uspehe na grend slem turnirima 23-godišnji Beograđanin beležio je 2008. godine na Otvorenom prvenstvu SAD i 2009. na Vimbldonu kada je stizao do treće runde takmičenja.

Pogledajte još