Lepotice podstiču pamćenje muškaraca

Naučnici su ustanovili da će muškarci zapamtiti više detalja o ženi koju su upravo upoznali ako dotična ima pravu razmeru struka i kukova. Najviše će zapamtiti ako je razmera 0,70 (veličina struka je 70 posto od obima kukova) ili ono što se smatra savršenom figurom kakvom se mogu pohvaliti Kejt Mos, Keli Bruk, Džesika Alba i naravno, najzgodnija plavuša svih vremena, Merilin Monro.

U eksperimentu je učestvovalo 218 muškaraca kojima su pokazivane fotografije obučene žene digitalno menjane da pokazuju različitu razmeru struka i kukova. Svaku fotografiju koju su posmatrali četiri minuta pratile su informacije poput imena, godišta, posla, obrazovanja, hobija i porodice dotične. Nakon toga, ispitanici su dva minuta radili osnovne aritmetičke radnje, da bi zatim odgovarali na pitanja o junakinji fotografije. Što je odnos struka i kukova bio bliži 0,70, ispitanik je zapamtio više informacija.

Razlog je jednostavan - muškarci više pamte kad su u pitanju atraktivne devojke da bi ih kasnije lakše zaveli, ali i da bi bili sigurni da sa tom zgodnom damom i potencijalnom partnerkom dele interesovanja, porodičnu istoriju, nivo obrazovanja.

Izvor: Novosti.rs

Pogledajte još