Ostvarena prva trudnoća kao rezultat nove revolucionarne metode tima prof. dr Aleksandra Ljubića

Program podmlađivanja jajnika u Bolnici za ginekologiju sa porodilištem Jevremova, osmišljen je i uveden sa idejom prevazilaženja velikog problema savremene reproduktivne medicine - prevremenog popuštanja funkcije jajnika. Ovom metodom značajno se povećava mogućnost reprodukcije, poboljšava kvalitet života žena, odlaže menopauza i sprečavaju bolesti vezane za prestanak funkcije jajnika.

U cilju lečenja steriliteta, tim prof. dr Aleksandra Ljubića, autoriteta na polju lečenja steriliteta i vantelesne oplodnje, nedavno je realizovao i metodu obnavljanja funkcije jajnika matičnim ćelijama i faktorima rasta. Za ovaj revolucionarni postupak, kao deo sveobuhvatnog i jedinstvenog programa nazvanim SEGO, vlada veliko interesovanje kako među pacijentkinjama iz zemlje tako i iz sveta:

- Radi se o prvom integrativnom programu koji koriguje različite razloge popuštanja funkcije jajnika. Sastoji se od različitih procedura i postupaka: lečenja sopstvenim matičnim ćelijama dobijenim iz koštane srži, obnavljanja ćelijskih energetskih potencijala kao i odgovarajućih terapija suplementima. Sve ovo ima za cilj stvaranje kvalitetnih jajnih ćelija, kao i sveukupno poboljšanje kvaliteta života žena - kaže prof. dr Aleksandar Ljubić.

Pogledajte još