Ronaldo otvorio hotel u rodnom gradu, lokalne vlasti po njemu nazvale aerodrom

Tako će od sada vazdušna luka "Santa Catarina" u Madeiri nositi ime "Cristiano Ronaldo".

- Malo mi je čudno. Nisam mogao ni da pomislim da ću u trideset i prvoj godini postati hotelijer - kazao je Ronaldo i dodao da je ponosan što u svom rodnom gradu otvara hotel.

Ovaj boutique hotel ima 48 soba i jedan veliki apartman pri čemu je 25 soba uređeno u "CR7 stilu", a 23 u "Superior CR7 stilu".

Portugalski majstor će do kraja godine otvoriti hotel u Lisabonu, a tokom 2017. još dva i to u Madridu i Njujorku. Procenjuje se kako su ukupni troškovi izgradnje sva četiri hotela 75 miliona evra.

- Biće to nova generacija hotela - kazao je Dionisio Pestana, Ronaldov partner u ovom projektu.

Ronalda je obradovala vest da će aerodrom "Santa Catarina" u Madeiri u buduće nositi njegovo ime. Službena odluka o preimenovanju vazdušne luke donesena je u petak na sednici lokalnih vlasti.

- Želeli smo da se odužimo Kristijanu za sve što je učinio za naše ostrvo i našu zemlju - kazao je predsednik regije Madeira Migel Albukuerku.

Pre tri godine Ronaldo je u Funšalu otvorio i muzej. Otvaranje muzeja bila je ideja njegovog starijeg brata Huga, koji još uvek živi u Funšalu, gde ima građevinsku firmu. Hugo je i direktor muzeja CR7. Na ideju je došao kada je boravio kod Ronalda u Madridu, videvši da su trofeji neorganizovano raštrkani po čitavoj kući. Odluka je pala na petospratnicu koju je Ronaldo kupio četiri godine ranije na brdu iznad luke u Funšalu.

Prvih mesec dana nakon što je otvoren "Museu CR7" obišlo je više od 10 hiljada posetilaca. Ronaldo je uz Pelea jedini fudbaler sveta koji ima sopstveni muzej.

Izvor: SEEbiz

Pogledajte još