Pavljučenko neće u Zenit

BEOGRAD, 19. januara 2010. (Beta) - Fudbaler Totenhema Roman Pavljučenko rekao je da ne želi da igra u Zenitu iz Sankt Peterburga.

Pavljučenko je ove sezone odigrao četiri utakmice u Premijer ligi, a sva četiri meča počeo je sa klupe. Uprava Totenhema želi da ga proda, ali je odredila obeštećenje od 15 miliona funti.

Za bivšeg fudbalera Spartaka iz Moskve, pored Zenita, zainteresovani su i Liverpul, Birmingem i Roma.

"Mnogobrojni prijatelji i mediji su me zvali i pitali da li je istina da prelazim u Zenit. Neke novine su objavile da je taj transfer gotov... Možda ću razočarati nekoga, ali ni ne razmišljam o prelasku u Sankt Peterburg", rekao je Pavljučenko britanskim medijima.

"To je moj izbor. Ne mogu da zamislim sebe u dresu Zenita", dodao je on.

Čelnici Zenita potvrdili su da neće više kontaktirati Totenhem pošto engleski klub ne želi da pusti Pavljučenka na pozajmicu, već samo da ga proda.

"Uprava kluba je razmatrala mogućnost da Roman Pavljučenko dođe na šestomesečnu pozajmicu u Zenit i da posle toga odlučimo da li da ga kupimo. Nažalost, ovaj predlog ne odgovara Totenhemu. Trenutno ne želimo da ga kupimo", rekao je predsednik Zenita Aleksandr Đukov.

Pavljučenko je igrao u Dinamu iz Stavropolja, Rotoru iz Moskve i Dinamu, a u septembru 2008. godine je prešao u Totenhem. Za londonski klub odigrao je 42 utakmice i postigao 15 golova.

Za reprezentaciju Rusije odigrao je 31 meč i postigao 15 golova.

Pogledajte još