Zlatna OLGA DANILOVIĆ stigla u BEOGRAD: U Moskvi sam igrala za Srbiju, nosila nacionalni dres, a to je nešto za mene sveto

Talentovana Olga vratila se u Beograd sa trofejom.

- Igrala sam misleći na meč po meč, i tako sam se stepenik po stepenik popela do trofeja. Još sam pod impresijama zbog osvojenog pehara i taj uspeh mi daje mnogo samopouzdanja, tako da ću na sledećim turnirima sigurno igrati još bolje - objasnila je mlada teniserka, koja je početkom juna stigla i do juniorskog grend slema na Rolan Garosu u igri parova sa Paolom Arijas iz Španije.

Ona je u finalu u Moskvi bila bolja od Poljakinje Ige Svijatek (6:1, 6:3). Kaže da nimalo nije bilo lako.

- Finalni susret je bio veoma zanimljiv, iako rezultat ne kaže tako, bilo je veoma neizvesno jer je protivnica takođe vrhunska mlada igračica. U svakom slučaju posle osvojene grend slem titule u Parizu, ovo mi je najveći uspeh i potvrda da sam na dobrom putu. Ono što me očekuje u budućnosti, a toga sam svesna, to je veliki, veliki rad.

Uspeh na Evropskom prvenstvu još više dobija na značaju ako se zna da je Danilovićeva nastupala povređena i bila na ivici da odustane pre starta.

- Na nekin način ovaj trijumf je tim veći, jer sam ceo turnir odigrala povređena i bila na ivici odustajanja, međutim, stegla sam zube i jednostavno što je turnir odmicao nisam više mislila na povredu, cilj mi je bio da Srbiji donesem evropski trofej. Veoma mi je drago što je sve ispalo ovako kako je ispalo, odnosno što sam osvojila tu vrednu i za juniorski tenis veoma prestižnu titulu. U Moskvi sam igrala za Srbiju, nosila nacionalni dres, a to je nešto za mene sveto, zato sam i istrpela sve i došla do cilja - dodala je 15-godišnja Olga.

Zbog problema sa ramenom neće moći da pomogne Srbiji na ekipnom prvenstvu Evrope.

- Nažalost, neću moći na put u Češku sa koleginicama na ekipno prvenstvo Evrope. Morala sam da odustanem, jer moje rame ne bi izdržalo. Sada ću se odmoriti i lečiti, a onda sledi put u Kanadu, na G1 juniorski turnir, posle kojeg dolazi novi grend slem, moj prvi US Open. Želja mi je da i u Njujorku nastavim sa dobrim partijama, jer iako sam najveće uspehe napravila na šljaci, moja omiljena podloga je upravo beton - dodala jemlada igračica, ćerka jednog od najboljih srpskih košarkaša Predraga Danilovića.

Olga Danilović trenutno zauzima 45. mesto na ITF juniorskoj listi. Tenis je počela da igra sa šest godina i pokazala talenat. Kao devojčica je osvojila Kup nada u Banjaluci, čuveni Smrikva Bol u Puli i Litl Mo na Floridi. Igrala je finale Tarba, nezvaničnog prvenstva sveta u konkurenciji do 14 godina, osvajala Tennis Europe turnire u konkurencijama do 12, 14 i 16 godina, kao i državna prvenstva.

U konkurenciji do 18 godina između ostalog je osvojila turnir druge kategoriju u Novom Sadu, Haskovo i Amsteren, i četvrte kategoriju u Sančez Kasalu i Almereu. U dubl konkurenciji na ITF turnirima je takođe nanizala veliki broj trofeja - Benikarlo, Crvena zvezda, Skoplje, Domžale i Almere.

Sa reprezentacijom Srbije u konkurenciji do 12 godina, kasnije i do 14 godina, bila je vicešampion Evrope na Vinter kupu.

Tren­eri najbolje juniorke Srbije su Tatjana Ječmenica Jevtić i proslavljeni španski as Aleks Koreča.

Izvor: Mondo.rs

Pogledajte još