Đoković opravdao ulogu favorita

BEOGRAD, 19. januara 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan pobedom u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije, pogotovo zbog "sporijeg" starta na početku meča.

Đoković se plasirao u prvo kolo pobedom nad Špancem Danijelom Himenom Traverom od 3:0 u setovima (7:5, 6:3, 6:2).

"Ovo je bio prvi zvanični meč u sezoni pa sam sporije počeo. Ali, igrao sam protiv odličnog protivnika. Uslovi za igru su bili čudni, loptice su nekako bile 'paperjaste' i sve je bilo sporo. On nije imao šta da izgubi, dobro je igrao", rekao je Đoković posle meča.

"Mučio sam se u prvom setu i to nije tajna. Popravio sam igru u nastavku i zadovoljan sam kako sam priveo meč kraju, dodao je on.

Đoković smatra da je ključ uspeha na grend slem turnirima poštovanje svakog protivnika.

"Grend slem turniri su drugačiji od ostalih jer turnir traje dve nedelje i ponekad se igra u pet setova. Svakog protivnika morate da shvatite ozbiljno, bez potcenjivanja, pogotovo u prvim mečevima kada igrate protiv slabije rangiranih tenisera. Oni daju sve od sebe jer nemaju šta da izgube", rekao je srpski teniser.

Treći teniser sveta rekao je da je fizički dobro pripremljen.

"Danas sam bio duže na terenu i mislim da je to dobro. Fizički sam dobro pripremljen, dobro se krećem. Mislim da igram dovoljno dobar tenis i da mogu da se ravnopravno borim sa najboljim svetskim teniserima. Idem meč po meč", dodao je on.

Đoković je rekao da je prošle godine bio u težoj situaciji jer je branio titulu u Melburnu. On je zbog umora predao četvrtfinalni meč Endiju Rodiku.

"Tokom proslogodišnjeg turnira sam imao određenih problema pošto sam prvi put branio grend slem titulu i bilo mi je teško da se izborim sa pritiskom i očekivanjima. To je potpuno drugačije iskustvo. Ali, osećam da ove godine mogu mnogo bolje", rekao je on.

Srpski teniser ocenio je i da će takmičenje na Australijan openu biti uzbudljivije, pošto ove godine šest ili sedam tenisera mogu do trofeja.

"Ovo je jedan od najzanimljivijih grend slem turnira u poslednjih pet ili šest godina jer ima mnogo više igrača koji mogu da osvoje trofej. Naravno, posle velikih favorita (Rodžera) Federera i (Rafaela) Nadala", smatra on.

"Tu je i (Endi) Marej, Huan Martin DelPotro, (Endi) Rodik i tu sam ja. (Nikolaj) Davidenko u poslednje vreme igra sjajno. Biće zanimljivo videti ko će osvojiti trofej", rekao je Đoković.

Pogledajte još