Šta povezuje Weekend Media Festival i knjigu ''Čaj od šljiva''?

Među njima je i čovek koji progovara o kulturološkom značenju Alan Forda na području bivše Jugoslavije i verno prikazuje jednostavnim i otmenim jezikom razlike i stereotipe o srpskom i britanskom društvu.

On je Lazar Džamić, ikona novinarskih i biznis krugova, ali i svestrani umetnik kojeg je teško opisati u nekoliko rečenica. Profesionalni novinar, urednik i direktor na radiju, kolumnista u dnevnim listovima, autor tekstova brojnih magazina, ugledni marketinški stručnjak, a pre svega neposredna i topla osoba od koje se može mnogo naučiti.

Lazarev put vodio je preko Beograda do Londona gde danas stvara digitalne strategije za vodeće svetske kompanije poput Glenfiddicha, Waitrosea, GAP-a i brojnih drugih.

Poslednjih godina sarađivao je i sa vodećim svetskim i britanskim brendovima na projektima koji su obuhvatali sve od istraživanja i informacijske arhitekture do izrade nagrađivanih kreativnih i eCRM strategija.

Do nedavno vodio je tim za strategiju brenda u Googleovom kreativnom think-tanku ZOO u Londonu. Upravo sve to govori da će se za ovo predavanje tražiti mesto više jer radi se o vrlo svestranom profesionalcu.

Upravo svoja iskustva i ideje podeliće ove jeseni s gostima Weekend Media Festivala, najvećeg komunikacijskog festivala u jugoistočnoj Evropi koji se organizuje pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe.

Kao konsultant za marketing Lazar je napisao sedam knjiga različite tematike, a među njima posebno je zanimljiva knjiga kojom je objedinio kolekciju tekstova koje je iz Londona dve godine pisao za beogradski „Novi magazin“ spojenih pod zajedničkim nazivom „Čaj od šljiva“. U spomenutoj knjizi prenosi stereotipe, različitosti i specifičnosti srpske i britanske kulture.

Drugi Lazarov rad je knjiga o stripu Alan Ford i kulturološkom značenju njegove popularnosti u bivšoj SFRJ.

„Cvećarnica u kući cveća“ predstavlja sentimentalno štivo u kojem Lazar na lucidan način pokušava da rekonstruiše zašto je ta karikaturalna saga o grupi TNT tajnih agenata i Broju 1 postala mega popularna u Jugoslaviji i nigde više.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.