PISMO DEČAKA UZDRMALO SRBIJU: Otac će ubiti sestru i mene, ako imate kuću da se sklonimo...

Kako je naveo u pismu njega, njegovu sestru i baku godinama fizički i psihički maltretira otac alkoholičar. Majka ih je davno napustila, a dečak je nedavno iz očeve kuće prešao kod bake (očeve majke).

Međutim, sudeći po sadržaju pisma, dečakovom ocu se to nije svidelo, pa je krenuo po svog sina i ćerku i tamo na njih nasrnuo vilama, gađao ih ciglama, tukao... Dečak je nakon toga očajnički zatražio pomoć na jedini način na koji je umeo. Preko društvenih mreža.

"Živim sa ocem i sestrom starijom od mene tri godine od 2002. godine, kada nas je majka napustila. Otac je teška pijanica i nasilan je. Maltretira nas svaki dan. Mene i moju sestru koji ne možemo da izdržimo to nasilje. Od prošle godine sam prešao kod babe, on dodđe i ovde i maltretira babu, sestru i mene", počinje priču dečak u svom pismu.

Zatim je dodao da im "nasilni otac ne da mira" i da je jednog jutra došao rano i nasrnuo na njih.

- Nasrnuo je na nas vilom, kamenjem i ciglom da bi nas ubio - napisao je dečak, a zatim je uputio apel svim dobrim ljudima:

- Ja bih zamolio dobre ljude, ako neko pročita ovo, i ima neku kuću na raspolaganju da nam da, da se sklonimo dalje od njega jer ni na ulici nismo sigurni. Uvek smo u stresu, ne možemo više izdržati, nemamo gde. Zato sam rešio da se javim da tražim pomoć jer znam da postoje ljudi sa dobrom dušom
– napisao je hrabri dečak u pismu.

Krivična prijava protiv oca

Napad koji dečak opisuje dogodio se početkom jula i tom prilikom povređene su dečakova sestra i baka, a on je samo pukom srećom izbegao udarac ciglom kojom ga je otac gađao.

Policiju je pozvala dečakova baka i prijavila svog sina za nasilje u porodici. Kladovska policija je podnela negotinskom tužilaštvu krivičnu protiv dečakovog oca.

- Kao i uvek u slučajevima kada se radi o nasilju u porodici, a budući da ima i ugroženih maloletnika, saslušanje osumnjičenog smo zakazali već za 11. avgust. Dečak već neko vreme ne živi u očevoj kući tako da je fizički ipak odvojen od oca nasilnika. Policija je prijavila problem i Centru za socijalni rad i prema našim saznanjima dečak već ima podršku psihologa. O potrebi njegovog eventualnog zbrinjavanja odlučiće socijalne institucije – potvrdili su u negotinskom tužilaštvu i dodali da nasilni otac do sada nije osuđivan, prenosi Blic.

U negotinskom tužilaštvu kažu da nakon incidenta početkom jula nije bilo novih napada, niti uznemiravanja ni dečaka, ni drugih članova porodice. Za oca nasilnika okolina kaže da je vredan čovek, ali da nasilje čini uvek pod dejstvom alkohola.

Izvor: Kurir

Pogledajte još