Zašto žene ostaju sa nasilnim muškarcem? Ja ću vam reći zašto

Bila je svesna svega, ali nije mogla da ode. Otkrila je zašto je toliko dugo ostajala s njim i šta je konačno nateralo da potraži bolji život za sebe.

Njenu ispovest prenosimo u celosti.

"Pre pet godina, pomislila sam: Ništa nije bacio na mene već neko vreme. Pokušavala sam sama sebe uveriti da moj brak ide na bolje. Sada mi je tužno kada se setim toga.

Kad ste u vezi sa nasilnim partnerom postanete stvarno dobri u pronalaženju pozitivnih stvari. Znam da to zvuči smešno, ali istina je. Uverite sebe da vas je udario samo u stomak, a ne u lice i da sigurno nije tako jako ljut.

Želim da budem brutalno iskrena. Moj bivši muž misli da je divna osoba. Misli da je ljubazan, pametan i zabavan. Punih 11 godina i ja sam pokušavala sebe da uverim u to. Kad sam bila u šestom mesecu trudnoće sa prvim detetom imala sam jake bolove i rekla sam mu da me je strah. Odbio me odvesti u bolnicu jer je on smatrao da je to ispravno.

Nisam zvala nikog od porodice ili prijatelja jer nisam želela da ga gledaju popreko. Pre nego sam krenula sama, peške u bolnicu rekao mi je:

Ti misliš da se ti bojiš? Ja sam uplašeniji jer ti moram verovati da nećeš sj ..... to dete kao što si sve drugo sje*ala.

Naša beba je preminula ubrzo nakon porođaja.

Imao je grozno detinjstvo i konstantno me podsećao na to da sam ja jedino što ima. Ako ja odem, njegov život će biti uništen. Ko želi uništiti nekome život?

Ostala sam.

Spomenula sam da je on sad moj bivši muž. Šta me nagnalo da konačno odem? To nije bila činjenica da me je ostavio bez novčića. Nije bilo njegovo varanje i nestanak na par dana. I nisu psihološke igrice koje je igrao sa mnom bez ikakvog razloga.

Jednog dana sam odlučila da vredim više. Znam da je ovo deo gde bih trebala reći nešto o velikom bekstvu, ali istina je ta da sam po prvi put u ne znam koliko godina izabrala sebe. Znate šta je on rekao? Njegov odgovor je bio: Koga briga?

Izvor: 24sata.hr

Pogledajte još