8 SIGURNIH ZNAKOVA: Kako da prepoznate ženu kojoj treba seks

1. Hroničan umor
Mnoge žene koje ne upražnjavaju seks imaju nesanicu i zbog toga su tokom dana pospane. Zapravo za sve je kriv hormon oksitocin koji na žene deluje kao sedativ, a luči se tokom orgazma. Zbog nedostatka ovog hormona, žene su često uznemirene i imaju problem sa snom.

2. Prevremeno starenje

Tokom seksa luči se i kolagen, koji je zadužen za lep i mladolik izgled kože. Zbog nedostatka kolagena, koža će izgledati starije nego što zaista jeste.

3. Problemi s kožom
Bubuljice i akne na licu pojaviće se ženama s manjokom progesterona, koje telo proizvodi tokom seksa, jer ovaj hormon zadužen je za čisto lice i kožu bez nepravilnosti.

4. Neprijateljsko ponašanje prema drugim ljudima

Pored fizičkih, postoje i psihičke posledice nemanja seksa. Žene koje nisu seksualno zadovoljene često su neprijateljski raspoložene na ceo svet oko sebe.

5. Slabija otpornost na bolove
Oksitocin je hormon koji se luči tokom seksa, a deluje kao prirodni lek protiv bolova i grčeva, tako da žene koje nisu seksualno aktivne često uzimaju lekove protiv bolova jer imaju manjak oksitocina.

6. Slab imunitet

Seksualni odnosi poboljšavaju opšte stanje organizma i povećavaju broj antivirusnih antitela za 30 odsto.

7. Zaboravnost

Seks utiče i na cirkulaciju, a samim tim i na bolji rad mozga.

8. Stalno nezadovoljstvo svojim izgledom

Nedostatak seksa možda najviše utiče na samopouzdanje, pa žene koje nemaju seksualne odnose često nemaju i veru u sebe i konstantno su nezadovoljne sobom i svojim izgledom.

Izvor: Zadovoljna.hr

Foto: yayimages