Impresivna lista protivnika Fabrisa Santora

MELBURN, 19. januara 2010. (Beta-AP) - Francuski veteran Fabris Santoro imao je čast da tokom igračke karijere odmeri snage sa nekima od najboljih tenisera svih vremena, ali mu to iskustvo nije bilo dovoljno da bi ih danas rangirao po kvalitetu.

"Uvek je zaista teško porediti generacije. Kada pogledate (Džona) Mekinroa... on je bio genije na terenu. Radio je neverovatne stvari", kazao je Santoro posle poraza od 16 godina mlađeg Hrvata Marina Čilića od 0:3 (5:7, 5:7, 3:6) u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije.

Rezultatski uspeh, međutim, i nije bio razlog zbog koga se 37-godišnji Santoro vratio iz kratkotrajne penzije i prijavio na učešće na prvom grend slemu sezone.

Santoro je želeo da u Melburnu nastupi i na 70. grend slemu u karijeri. Prvi put je to učinio još 1989. godine, a od tada je igrao sa legendarnim igračima poput Džimija Konorsa, Borisa Bekera, Pita Samprasa, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

"Vrlo je teško njih poređati po kvalitetu, napraviti bilo kakvu rang listu. Ali... mogu da kažem da je Federer najteži protivnik kojeg sam imao", istakao je Santoro i podsetio da se vrhunski tenis mnogo promenio u poslednjih 20 godina.

"Tenis napreduje. Pre svega tu mislim na fizičku spremu. Ova igra se od mog prvog grend slema možda i potpuno promenila... Teniseri postaju sve veći profesionalci. Svi rade izuzetno naporno. Zato je danas toliko teško", naveo je Santoro.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.