ZBOG PREKIDA UGOVORA: Lekari zbog stresa završili u Hitnoj

0

Doktorki Svetlani Živković pozlilo u kancelariji direktora Doma zdravlja u Aleksincu. Posle rasprave oko radnog mesta, intervenisala policija, ali i kolege

DOKTORKI Svetlani Živković (37) pozlilo je u kancelarija direktora Doma zdravlja u Aleksincu Rodoljuba Živadinovića nakon što joj je saopštio da nema mogućnosti da joj produži ugovor o radu. Doktorka Živadinović radila je na određeno vreme pet godina, ali je rukovodstvo Doma zdravlja odbilo da joj 27. jula produži ugovor.

Kada je čula da je na njenom radnim mestu, u Hitnoj službi, zaposlen drugi lekar, i još šestoro lekara na drugim radnim mestima, otišla je kod bivšeg poslodavca da traži pomoć.

Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da sam ostala na ulici iako sam odgovorno radila. Veoma sam se uznemirila kada mi je direktor rekao da mi ne može pomoći, a još gore mi je bilo kada je pozvao policiju da me izbaci iako nisam bila agresivna – kaže dr Živković i dodaje da je još pod stresom zbog gubitka posla i postupka direktora.

Direktor Živadinović tvrdi da je i njemu pozlilo, da mu se povećao pritisak te da je i on zvao Hitnu pomoć. On ne krije da je pozvao policiju jer je doktorka odbijala da napusti njegovu kancelariju, a on je morao na važan sastanak.

Došlo je dvoje policajaca, koji su dugo razgovarali sa doktorkom, nakon čega je ona rekla da joj sada nije dobro te da ne može da izađe iz kancelarije – kaže direktor Živadinović. – Zatim sam pozvao Hitnu pomoć koja je pregledala doktorku i odvela je na dalji tretman. Ubrzo je i meni pozlilo od stresa, pa sam ponovo zvao Hitnu pomoć, koja me je pregledala i utvrdila znatno povišen krvni pritisak.

Izvor: Novosti

Foto: Nadlanu Arhiva

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.