NOVAK U SUZAMA NAPUSTIO TEREN: Možda je ovo najteži poraz u mojoj karijeri, ali idemo dalje

- Sve čestitke Delpu. Sjajan momak, još bolji teniser. Imao je mnogo poteškoća sa povredama godinama, sigurno je nedostajao tenisu, jer videli ste šta može da odigra, pogotovu sa te forhend strane. Igrao je bolje u presudnim momentima. Sve što mi preostaje je da mu skinem kapu i čestitam na izvanrednom nastupu. Naravno da je ovo jako težak poraz, ako ne i najteži u mojoj karijeri - rekao je Đoković posle meča.

Đoković se izvinio svima koji su verovali u njega što ih je izneverio.

- To je sport, idemo dalje. Neću da zvučim kao da kukam. Ceo život, sve što sam postigao u karijeri su mi podarili Bog i život i ja sam izuzetno zahvalan na tome. To je nešto neverovatno što sam doživeo do sada u karijeri. Ove Igre su bile tako željno iščekivane, nisam mogao da pružim svoj maksimum i prikažem svoj tenis. Ne tražim izgovor, ali eto. Tužno je na ovaj način završiti - zaljučio je Đoković, navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

Đoković je izgubio od Del Potra rezultatom 7:6, 7:6, a takmičenje nastavlja u dublu, prenosi Tanjug.

Inače, pre početka meča on se putem svoje zvanične Fejsbuk stranice obratio navijačima iz celog sveta i opisao atmosferu u Riju.

- Mogu samo da zamislim sa koliko strasti navijate za svoje timove i vašu zemlju gde god da ste! Boraveći u Olimpijskom selu sam mogao u potpunosti da osetim i poistovetim se sa koliko ljubavi i požrtvovanosti svaki sportista ovde brani boje svoje zemlje. Obožavam taj osećaj jedinstva, snage snova i vere, energiju i ponos koji svi delimo jedni sa drugima promovišući najbolje od sporta! Samo sam hteo da vam se javim i zahvalim što delite olimpijske vrednosti sa svima nama ovde!

Autor: Nadlanu.com

Pogledajte još