OSTAO JE SAMO HLEB: Zašto Srbija ne veruje Novakovim suzama

0

Niko nije ostao ravnodušan na Novakove suze. Dok ga većina bodri I “tapše po ramenu” zbog najtežeg poraza u karijeri, veliki je broj onih koji su ga žestoko izvređali. Ne pomažu ni suze, ni izvinjenja najboljeg tenisera sveta. Oni misle – da je želeo pobedio bi. Računica je jasna. Jednostavno nije bio dovoljno motivisan, tvrde.

Veliki udarac pretrpela je Srbija kada je Novak Đoković izbačen u prvom kolu Olimpijskih igara. Del Potro je neočekano “pregazio” najboljeg tenisera sveta I sam začuđen kako mu je to pošlo za rukom.

Novak je poraz podneo teško. Nije uspeo da sakrije suze i uputitio je izvinjenje svima koji su verovali u njega: “Mnogi ljudi oslanjali su se na mene i mnogo očekivali, ja im se izvinjavam što sam ih izneverio.“ rekao je slomljeni Novak ali nije vredelo. Srbi su podivljali.

Ne zna se da li ih je više razbesneo Novakov poraz ili njegovo emotivno obraćanje nakon meča.

“Njemu je uvek loš dan kada igra za Srbiju. Plati porez.”

“Dobro je što nisi bio barjaktar na otvaranju.”

“Uaaa Nole, plati porez!” samo su neki od komentara besnih i razočaranih koji misle da su Novakove suze samo predstava.

Činjenica da prvom reketu sveta nikako nije uspevalo da makar na trenutak priđe brejk prilici, posle puna dva sata igre Srbima je neshvatljiva. “To nije moguće. Jednostavno nije želeo da pobedi”, misle svi oni koji uvaljeni u fotelje komentarišu najveći poraz u Novakovoj karijeri.

Oba tenisera su se rasplakala na kraju meča, što je nikad viđena situacija na turnirama ovog ranga. Svet je nekako oprostio Novaku, to što je običan čovek koji gubi i dobija, ali Srbija očigledno ne može.

Možda, zato što je Srbima od hleba i igara sada ostao samo hleb.

Foto: Printscreen/Twitter

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.