PRIMENITE IH I VI: Sindi Kraford otkriva svoja pravila za lepotu i savršen izgled

Ova 175 centimetara visoka brineta ne skriva pojedinosti o svom zdravom načinu ishrane, a uprkos brojnim obavezama, ne propušta treninge tri puta nedeljno. Najbolje od svega je to što gotovo svako može lako da primeni njen način ishrane.

Salata uz svaki obrok

- Za doručak uglavnom jedem proteinski šejk jer je brzo gotov. To mi odgovara jer ujutro žurim, moram da se pobrinem za decu i onda odem na posao - objašnjava Sindi u intervjuu za magazin "Gloss".

- Za ručak uglavnom jedem salatu, ponekad s piletinom, a ponekad bez. Za večeru obično idemo u restoran na suši ili jedemo kod kuće. Ako ostanemo kod kuće, onda pripremim ćureće ćufte s testeninom, salatom i povrćem.

Kada je reč o hrani, ukusi članova Sindine porodice pomalo se razlikuju.

- Ja baš ne volim testeninu, a klinci ne vole povrće ili salatu. Nije mi drago što su moji obroci značajno drugačiji od njihovih, ali to funkcioniše.

Voda i zeleni čaj

Što se tiče pića, Sindi najradije bira običnu vodu, dok se drugih napitaka kloni kako bi izbegla dodatne kalorije skrivene u njima.

- Pijem i zeleni čaj. Nekad sam pila velike količine kafe, ali sam morala da prestanem zbog problema sa želucem. Kafa, a posebno na prazan želudac, nikako mi nije odgovarala.

Iako alkohol izbegava, povremeno voli da popije tekilu.

- Tekila ubija sve parazite. Moj suprug uživa u koktelima, pa ne mogu da ga pustim da pije sam.



Čokolada je svetinja

Sindi ima "grešna" zadovoljstva kojih se nikada ne odriče.

- Sladokusac sam, pa da bih se zadovoljila i pritom zadržala zdrave masnoće u jelovniku, obično napravim frape - izjavila je u intervjuu za magazin "Shape".

- Od sastojaka kombinujem: nanu, spanać, bananu, indijski oraščić, bademovo mleko i kakao čips. Volim i čokoladu, te je jedem pomalo svaki dan.

Sindi nipošto ne zauzima radikalan stav kada je reč o zdravoj ishrani.

- Moja mudrost je da ne jedem mnogo upakovane hrane. Mogla bih lako da budem vegetarijanka, ali to nije praktično za moju porodicu. Od mojih pet dnevnih obroka, četiri su zdrava - kaže i dodaje da ta razmera nije nedostižna čak i za žene koje nisu supermodeli.

U teretanu tri puta nedeljno

- Vežbam sa svojim trenerom, Sarom Hagaman, tri puta nedeljno i to ujutro. Kružni trening za celo telo izvodim pomoću tegova, sprava i moje vlastite težine u obliku iskoraka i čučnjeva. Obično deset minuta vežbam s tegovima, pa pet minuta izvodim kardio vežbe - rekla je u intervjuu za "Shape".

Sindi i Sara najmanje tri puta ponavljaju vežbe snage (deset minuta) i kardio vežbe (pet minuta), a završavaju s trbušnjacima i istezanjem. Osim vežbanja sa Sarom, u raspored ponekad ubacuje i spontanu rekreaciju.

- Ako tokom sedmice mogu sebi da priuštim pešačenje ili vožnju biciklom sa suprugom ili prijateljicom, to je onda dobrodošao dodatak!

It's Saturday, #getoutside!

A photo posted by Cindy Crawford (@cindycrawford) on



Izvor: zdravakrava.hr

Pogledajte još