#BookTalk2016: Druga po redu književna konferencija okupiće najpoznatije kniževnike i izdavače iz regiona

Ove godine 1. i 2. septembra Novi Sad će po drugi put biti domaćin najpriznatijim imenima iz sveta književnosti i izdavaštva. U prostorijama Spomen-zbirke Pavla Beljanskog 1. septembra od 19 sati održaće se prva panel diskusija i svečani koktel, a 2. septembra će se održati 10 panel diskusija u dva paralelna programa.

Kao i prošle godine konferenciji će prethoditi akcija "Nedelja knjige",od 29. avgusta do 2. septembra u sklopu koje će svi putnici u gradskom prevozu u Novom Sada koje naši volonteri zateknu da čitaju knjigu dobiti knjigu na poklon. Poklon knjige obezbedili su izdavači, partneri konferencije.

Po prvi put u sklopu konferencije održaće se Walk & Talk: Razgovor sa omiljenim piscem tokom šetnje Novim Sadom! Učesnici konferencije imaće prilike da se druže sa svojim omiljenim piscima tokom "Walk & Talk" aktivacije. Šetnja Novim Sadom uz kafu i kolače u "Teatru". Pišite sa kim želite da se družite na WalkTalk@color.rs i saznajte termin šetnje. Broj učesnika po grupi je ograničen na 8.

Na ovogodišnjoj "Book Talk" konferenciji svi prisutni imaće priliku da čuju i upoznaju Svetlanu Slapšak, Borku Tomović, Isidoru Bjelicu, Lazara Džamića, Teofila Pančića, Ljubivoja Ršumovića, Duška Ljuštinu, Ante Tomića, Aleksandra Gatalicu, Jelenu Bačić Alimpić, Ivana Ivanjija i mnoge druge.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja, konferenciju će otvoriti Maja Gojković, predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije i predsednica Odbora za kulturu.

Način prijave i kompletan program pogledajte na linku: www.color.rs/booktalk2016/

Pogledajte još