Za sredu, 20. januar 2010.

BEOGRAD, 20. januara 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradski dnevni listovi najviše pažnje su posvetili odluci državnog vrha da se ne povećavaju plate u javnom sektoru.

ALO - O izjavi predsednika Hrvatske "Mesić: poslaću vojsku na R7epubliku Srpsku". O napadu na telohranitelja ubijenog premijera Zorana Đinđića "Sandulović na udaru zidarske mafije".

BLIC - Pod naslovom "Dodik: Mesićev ratni zov" list piše da odlazeći predsednik Hrvatske poziva na oružje. O odluci državnog vrha o platama u javnim preduzećima u "Bez bonusa i povišica do proleća". O pobedama srpskih tenisera na Australijen openu u "Dan Srbije u Melburnu". O cenama energenata u "Benzin 110 dinara i biće još skuplji".

VEČERNJE NOVOSTI - O odluci vladajuće koalicije posle učestalih zahteva sindikata u "Plate neće biti veće!". "Srbi - svet 5:0" povodom početka teniskog turnira Australijen open. O izgradnji mosta Borča-Zemun "Novi most za bolji život".

DANAS - O odluci državnog vrha na sastanku u Predsedništvu Srbije u "Nema povišica plata do aprila". Uoči izbornog sabora Srpske pravoslavne crkve list piše "Većina priželjkuje iznenađenje". "Srbija za SAD i dalje nepouzdan partner" povodom prve godine predsednika SAD Baraka Obame u Beloj kući.

KURIR - List prenosi intervju sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom "Mesić je čovek rata". List piše o incidentu u u kojem je učestvovao vozač skupštine Srbije "Zgazio mrtvaca".

POLITIKA - O protestu u Kuršumliji u "Crveni januar u 'đavoloj varoši'". O odluci Vlade Srbije u "Nema poskupljenja struje i povećanja plata u EPS-u". List piše i "Tadić u Savetu bezbednosti". Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić kaže u intervjuu: "Zakon o izgradnji smeta špekulantima".

PRES - Pod naslovom "Mesić Srbima preti ratom!" list piše da je hrvatski predsednik Stjepan Mesić zapretio da će zauzeti koridor kod Brčkog. O sastanku vrha države povodom zahteva sindikata za povećanjem plata u "Sindikat EPS-a jači od države!"

PRIVREDNI PREGLED - Guverner Narodne banke Srbije o povećanju štednje u Bankama "Štednja premašila milijardu evra". Najava ministra za rad i socijalnu politiku Rasima Ljajića "Uskoro zakoni o štrajku i platama".

Pogledajte još