BLOKIRANJE MOBILNIH, SKRIVENI SNAJPERISTI, ZAVARENE ŠAHTE: Evo kada sutra stiže Bajden u Beograd

O bezbednosti Bajdena i članova njegovog kabineta brinuće više hiljada policajaca, pripadnika domaćih i stranih bezbednosnih službi i Vojske Srbije. Sa potpredsednikom SAD-a dolazi i njegovo lično obezbeđenje.

Plan posete

Iz bezbednosnih razloga, u ovom trenutku samo organizatori posete znaju preciznu satnicu Bajdenovog boravka u prestonici Srbije. Očekuje se da će na Aerodrom "Nikola Tesla" sleteti u prepodnevnim satima.

Tu će ga dočekati prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a svečani doček u Palati Srbije predviđen je u popodnevnim satima, ne pre 14.30.

Bajdena će u Palati Srbije dočekati premijer Aleksandar Vučić, a posle svečanog dočeka predviđen je bilateralni sastanak dveju delegacija. U planu je i tet-a-tet sastanak Vučića i Bajdena, nakon čega slede izjave za medije. Sa Bajdenom će u Beogradu razgovarati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Mere na najvišem nivou

U vreme njegovog dolaska režim saobraćaja u prestonici Srbije biće izmenjen. Koridor kojim će se kretati VIP kolona biće isključen za saobraćaj, kao i ulice u neposrednoj blizini.

Parkirani automobili, kante za đubre i svi drugi predmeti biće uklonjeni, a standardne mere koje se primenjuju prilikom dolaska najviših stranih državnika podrazumevaju i da se u zonama prolaska kolone.

Tada se na određeno vreme bliokiraju i mobilni telefoni, spuštaju roletne, vare šahtovi i proveravaju podzemne cevi i vodovi, a po krovovima zgrada postavljaju skriveni snajperisti.

(Kurir/Agencije/Blic)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.