IVANA ŠPANOVIĆ iz prvog skoka do finala: Zanima me samo borba za zlatnu medalju

Kvalifikaciona norma je bila 6,75 metara, a Ivana je imala skok duži od sedam metara, jer se odrazila 21 centimetar pre granične linije.

- Ponavljam se cele godine. Stvarno me ništa drugo nije zanimalo osim ovog takmičenja. Ostavila sam rezervu malo više u zaletu. Nisam ni završila skok, ali sasvim dovoljno za finale. Mislim da će biti dovoljno i manje od 6,75 za finale. Devojke su sad pod pritiskom, ima ih mnogo koje mogu da skoče više. Mene zanima samo jedna stvar, a to je da se pojavim sutra i da se borim sa Britni (Ris) za zlatnu medalju - rekla je Španovićeva.

Ivani Španović su ovo treće Olimpijske igre, na koje dolazi kao jedna od favoritkinja za medalju. Pre četiri godine u Londonu je bila osma, sa skokom od 6,35 metara, a u Pekingu 2008. nije ušla u finale.

Sada u borbu za medalje ulazi potpuno odmorna, jer je u kvalifikacijama skakala samo jednom, i nadamo se da će nas u noći između srede i četvrtka obradovati medaljom.

- Super sve izgleda, staza je dobra. Ovo je nešto novo, prvi put su ovde postavili ovakvu stazu. Oseti se razlika, oseti se uvek kad je nova staza. Dosta je brza. Mislim da ćemo sutra tek pokazati koliko smo spremni, kad se rasteretimo. Sutra će biti mnogo bolje i jedva čekam.

Španovićeva je otkrila svoje ambicije što se tiče rezultata.

- Ja gađam daleko preko 7,10. Uslovi su idealni apsolutno. Lepo je, toplo je, vetar
je mali, na nuli recimo, atmosfera je dobra. Biće super.

Ivana Španović je rekla da je svesna očekivanja i pritiska, ali i odnosa prema drugim sportistima.

- Ja sam došla kada su OI uveliko počele i čula sam ljude kako pričaju. Mi prerano otpisujemo i kritikujemo naše sportiste, a svi oni su najbolje što Srbija ima. Treba da budemo ponosni na njih. Pratila sam današnji dan i baš volim što sam ga uveličala i ja, ali nije kraj. Davor (Štefanek) je pokrenuo seriju medalja i sad će da se ređaju.

Hrvatska reprezentativka Sandra Perković odbranila je danas zlato u bacanju diska, a posle toga je rekla da navija za Španovićevu na ovim igrama.

- Mi smo višegodišnji prijatelji, na svakom takmičenju provodimo vreme zajedno. Koliko ona navija za mene, toliko i ja za nju i presrećna sam zbog njene medalje - rekla je Ivana Španović.

Izvor: Agencije

Pogledajte još