UHAPŠEN UBICA IZ VETERNIKA: Došla mi žuta minuta?!


Arpad Sabo
(29) uhapšen je u ponedeljak dok je tumarao deponijom nedaleko od Bačke Palanke krijući se od policije zbog svirepog zločina koji je počinio. Sabo je dan ranije u naselju Veternik zaklao svoju suprugu Slavicu Sabo (24) i njihovu četvoromesečnu ćerkicu Nikolinu, koja je bila u kolevci!

Stravični zločin desio se u nedelju uveče u Kninskoj ulici, a unakažena tela u ponedeljak ujutro pronašao je I. Š., vlasnik kuće u kojoj su živeli. Arpad je uhapšen istog dana oko 16 sati na jednom smetlištu, pa je odveden u policiju u Novi Sad. Policajci koji su došli na mesto tragedije kažu da užasniji prizor nikad nisu videli. Slavica je ležala prerezanog vrata u kupatilu, a mala beba nožem je zaklana u kolevci u kojoj je spavala.

- U kući je bilo stravično, krv se nalazila na sve strane. Uhvatili smo ga u okolini Bačke Palanke kako tumara peške. Pokušao je da se opire, ali smo ga brzo savladali. Ubio ih je oko 11 sati, pretpostavljamo da je bio pijan. Ipak, ostao je u stanu, oprao se i tek je oko pet ujutru krenuo da beži, verovatno želeći da se dokopa granice - izjavili su nezvanično u policiji.

Duško Đurđić
, otac ubijene Slavice, koji živi u Novom Sadu, ne može da dođe sebi od šoka. Kaže da je manijaka nekoliko puta prijavljivao policiji zbog zlostavljanja Slavice, ali je dočekao ono što mu i u najgorim slutnjama nije dolazilo pred oči.

- Bili su zajedno oko godinu dana, a venčali su se pre šest meseci. Slavica, moje jedino dete, doživljavala je psihičku i fizičku torturu. Nismo odmah dobili informacije šta se desilo, nego tek u ponedeljak. Žena mi je potpuno klonula, ne može da priča. Slavila je rođendan u subotu, a sa ćerkom smo se čuli poslednji put u nedelju, nešto pre ubistva. Želimo samo da ih sahranimo zajedno, ali to nam, izgleda, neće dozvoliti - kaže utučeni Đurđić.

Komšije iz Kninske ulice kažu da su Arpada viđali pijanog, dok je Slavica bila tiha i povučena. Te noći niko nije čuo buku, tek su ujutru, kada je došla policija, shvatili da se nešto desilo.

U Liparu, rodnom mestu zlotvora Arpada, šokirani su monstruoznim zločinom.

- Ne možemo da razumemo da neko ubije svoju bebu u krevecu!? Više nego strašno! Zaslužuje najgoru kaznu koja može da ga zadesi, a 40 godina zatvora je malo za ono što je uradio - kategorični su meštani Lipara.

Arpadovo ponašanje nije ukazivalo na to da može da zverski ubije svoju tek rođenu ćerkicu i suprugu Slavicu. U selu nije pravio probleme, dešavalo se da popije malo više, ali ni tada nije bio nasilan.

- On i brat Mikloš su se pre pet, šest godina preselili u Kać. Mikloš se tamo zaposlio kao automehaničar - kažu u Liparu.
Braća su povremeno dolazila u Lipar, ali Arpad nije dovodio ni ženu, ni ćerkicu.

Mikloš Sabo (34) poginuo je nepuna dva meseca pre nego što je njegov mlađi brat Arpad zversku ubio suprugu Slavicu i četvoromesečnu ćerkicu Nikolinu. Stariji brat Sabo je u Kaću, iz pravca Novog Sada, izgubio kontrolu nad motociklom, pa je sleteo s kolovoza, pao i zadobio smrtonosne povrede.

Ubica: Došla mi žuta minuta?!

U policiji nezvanično kažu da ubica ne želi da otkrije motive nezapamćenog zločina, samo je rekao da mu je došla "žuta minuta".

- U ovakvim stravičnim slučajevima motiv je često to što ubica obično misli da dete nije njegovo, ali on je rekao da u to ne sumnja i da ih nije zbog toga ubio. Pretpostavljamo da je prvo ubio majku, a onda dete, ne želeći da je ostavi samu u životu - kažu nezvanično u policiji.

Izvor: Alo!

Pogledajte još