CRNA STATISTIKA NASILJA Još jedna pretučena žena preminula u bolnici

0

Biljana Mundžić Jakimov (32) iz Barande preminula je u Urgentnom centru dan nakon što ju je nevenčani suprug, Nikola Popov (29), pretukao.

Popovu je Viši sud u Pančevu odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom.

Biljanu M.J. je nevenčani suprug pretukao u utorak, a narednog dana je preminula u Urgentnom centru u Beogradu, gde je prebačena iz pančevačke bolnice.

Iza pokojne Biljane ostao je njen petogodišnji sin iz prethodne veze.

U Srbiji je od početka godine u porodičnom nasilju ubijeno 18 žena. Prema rečima koordinatorke Sigurne kuće Beograd, Vesne Stanojević, broj ubijenih žena je odprilike isti kada se uporedi sa prethodnom godinom ali, dok je 2015. godine jedno masovno ubistvo u Kanjiži znatno podiglo ukupan broj ubijenih, ove godine se ta ubistva događaju kontinuirano i periodično.

– Imali smo slučaj u maju prošle godine kada su u jednom danu ubijene čak četiri žene, što je znatno podiglo ukupan broj ubijenih. Ove godine, osim u Žitištu gde su ubijene dve žene, imamo češća pojedinačna ubistva žene – naglašava Vesna Stanojević.

Izvor: Blic

Foto: Facebook

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.