MILICA MANDIĆ kreće u odbranu olimpijskog zlata: Jedva čekam da borbe počnu

Srpkinja, sa druge strane, želi da odbrani tvrđavu koju je posle velike borbe osvojila u Londonu. Došao je dan kada će Mandićeva na brazilskom tatamiju pokušati da se "pobije" za još jednu medalju.

Na pitanje o vraćanju kući sa odličjem, kratko je odgovorila:

- Ja se nadam. Daću sve od sebe!

Da će Milici biti lako - sigurno da neće. Pre četiri godine pojavila se kao potpuno nepoznata takmičarka, i dok su protivnice postale svesne njene snage, Mandićeva je već bila na podijumu. Sada je slika, ipak, drugačija...

- Mnogo stvari se desilo u poslednje četiri godine, bilo je uspona i padova, promena i povreda. Sazrela sam uz ovaj tim. Jedva čekam da počnem borbu.

Srpska tekvondo nada će najpre odmeriti snagu sa takmičarkom iz Norveške (sa njom ima skor 2-2), a onda će joj rivalka biti verovatno evropska i svetska šampionka iz Velike Britanije.

- Imam veoma težak žreb, ali za svaku od protivnica sam se detaljno spremala, na meni je da budem fokusirana i da dogovor sprovedem u delo. Pravili smo taktiku za svaku od njih, imali smo sparinge na kojima su imitirane sve naše rivalke na OI - zaključila je Mandićeva.

Nasmejane i srećne pred polazak u Rio, poručile su svima da su spremne za dve medalje. Tijana Bogdanović je otvorila niz srebrom, neka Milica samo nastavi u istom smeru.

Napravio je od Milice olimpijsku šampionku, sa Tijanom je postao viceprvak - Dragan Jović je stručnjak koji zna kako se postaje pobednik.

- Milica je četiri godine starija, ali i iskusnija. Sada je jedan od favorita. Neće joj biti lako, jer je u Londonu iznenadila sve. Lakše je osvojiti odličje, nego odbraniti ga. Ali, ona je pre svega psihički spremna i daćemo sve od sebe da ponovimo rezultat od pre četiri godine - rekao je Jović.

Izvor: Novosti

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.