ÐORĐEVIĆ O FINALU PROTIV AMERIKANACA: Možemo da odigramo utakmicu, ili da odigramo i pobedimo - igrači neka izaberu

- Svi smo malo pustili suzu, verovatno od emocija, suze radosnice. Jako sam ponosan na svoje saradnike, na sve igrače, Košarkaški savez Srbije, sve koji su nam dali pravu podršku u zemlji. Tu pravu podršku smo osetili, ovu drugu nismo. Lepa medalja, jedna ili druga, videćemo. Fenomenalan je rezultat. Igrači su već treću godinu tu i ovo je potvrda kvaliteta - rekao je Ðorđević novinarima posle utakmice.

Muška košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, pošto je ubedljivo sa 87:61 pobedila Australiju.

- Jako sam ponosan na ekipu, rezultat, način na koji smo odigrali. Momci su bili spremni da odrade ono što smo se dogovorili. To potvrđuje 14 primljenih poena na poluvremenu, to se na ovom nivou desilo. Svi smo mnogo toga preživeli i iščekivali. Forma se dizala kroz takmičenje, sve utakmice smo odigrali na pravi način, ne dovoljno dobro i ne cele. Ali, ispostavilo se to kao dobro.

Protivnik u borbi za zlatnu medalju biće SAD.

- Postoje dva naćina da igramo utakmicu. Da odigramo utakmicu ili da odigramo da pobedimo, neka igrači izaberu kako ćemo - naveo je selektor.

Prema njegovim rečima, ovo su najjače Olimpijske igre u istoriji i "konačno treba da počne" da se priča o stilu košarke koji igra reprezentacija Srbije.

Ðorđević je rekao da ekipa SAD iz Rija nije "drim tim", jer je "drim tim" bio samo onaj sa Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine.

- Hajde da ne polećemo mnogo, znam da vi to volite. Koliko puta smo čuli, a "drim tim" je samo jedan, a ovo ostalo su reprezentacije Amerike. "Drim tim" je igrao 1992. i nažalost nismo imali priliku da se sastanemo sa njima. Oni su i onaj iz 1996. nazvali "drim tim", nije bio toliko jak, ali je bio sa tri imena manje - rekao je Ðorđević, koji za reprezentaciju SAD ima samo pohvale.

- Oni imaju fenomenalne pojedince, izuzetne talente, nestvarne košarkaše koji individualno sve mogu, ali košarka se igra zajedno.

Selektor košarkaša je rekao da je osvajač zlatne medalje za Srbiju, rvač Davor Štefanek "pokretač svega".

- Čestitke svima, prvo od Štefaneka koji nas je pokrenuo, probio led. On je toliko tiho došao, odradio, uzeo medalju i otišao kući. Hajde, budi ovde dve nedelje sa nama da svi progledamo. Svaka mu čast. On je pokretač svega ovoga. Svaki meč, svaka trka, utakmica proživljva se. Svi zajedno urlamo, navijamo. Bodrićemo uživo košarkašice da osvoje medalju. Svi osećaju timski duh. Terao sam vaterpoliste redom da mi pipnu ruku od prvog dana, pa Noleta - rekao je Ðorđević.

Finale će se igrati u nedelju od 20.45.

Izvor: Beta

Pogledajte još