Dečak, devojčica, pas i mačka izgubljeni su u parku. Kome su ljudi prvo pritekli u POMOĆ?

0

Dečak, devojčica, pas i mačka. Da morate da birate, koga biste prvo spasili? To su odličili da provere i novinari Dejli mejla zanimljivim eksperimentom u jednom njujorškom parku.

Na četiri različite strane para, novinari su postavili kamere i ostavili dečaka devojčicu, odnosno psa i mačku same. Čekali su da vide kome će slučajni prolaznici prvo priteći u pomoć.

Dečak i devojčica dozivali su ljude u pomoć, ali tek nakon tri minuta neko je zaista prišao šestogodfišnjoj devojčici Čarli. Prišla joj je jedna žena i pitala za broj telefona da pozove njenu mamu.

Četiri minuta i 36 sekundi bilo je potrebno prolaznicima da promete da u parku na klupi sedi kuca bez valsnika.

– Prišla sam joj zato što mi je delovala uplašeno. Da sam naišla na dete uradila bih isto. Mislim da je to posao nas kao ljudskih bića – rekla je jedna prolaznica.

Tek nakon deset minuta i 17 sekundi neko je prvi put prišao usamljenoj maci.

Ipak, poražavajuće je da je dečaku neko prišao i ponudio pomoć tek nakon 45 minuta. Dečak je sedeo na betonu, uplašen i sam, ali prolaznici nisu mnogo marili.

Mama dečaka koji je učestvovao u eksperimentu kaže da nije iznenađena.

Ovo je Njujork. Gužva je. Svi gledaju svoja posla. Bilo bi divno da živimo u svetu u kome su deca najvažnija, ali nije tako – kaže dečakova mama.

Iznenađeni rezultatima? Kako biste vi postupili?

Izvor:Blic

Foto: Printscreen Youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.