fbpx

Weekend Media Festival predstavlja najnovije tehnologije

Možete li zamisliti svet u kojem rodni list, venčani list ili svaki drugi dokument možete dobiti u bilo kojem trenutku, bilo gde i to besplatno? Ili svet u kojem novac prebacite prijatelju u Kanadu takođe besplatno? Ovaj svet je moguć kroz blockchain tehnologiju koja iza sebe krije univerzalnu internetsku valutu „bitcoin“. Iako je najpoznatija primena blockchaina u valutama, mogućnosti koje njen razvoj pruža su daleko veće i imaju potencijal u potpunosti da promene svet oko nas. Banke i razni fondovi već su investirali milijarde dolara u razvoj blockchaina.

Top 40 finansijskih institucija trenutno ulaže mnogo u blockchain tehnologiju, jer omogućuje siguran i transparentan način praćenja vlasništva, ubrzava transakcije te smanjuje rizik od prevara. Iako još uvek ne postoje jasni standardi u vezi blockchain tehnologije, u blockchain mrežu može se uključiti bilo ko s sopstveni kompjuterom ili male grupe poznatih entiteta koje odluče učestvovati. Blockchain mehanizam ne poznaje granice, a učesnici mogu nesmetano komunicirati jedni s drugima.

Koje su mogućnosti blockchaina? Ko se bavi blockchainom? Kako on funkcioniše? I najvažnije, kako će to uticati na vaš život? Sve to otkriće nam ovaj zanimljivi panel koji predstavlja bitnu okosnicu 9. Weekend Media Festivala, najvećeg komunikacijskog festivala u jugoistočnoj Evropi koji se organizuje pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe u prekrasnom Rovinju.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.