DVA KIKSA UČINILA SVOJE: Novak više nije apsolutni favorit

Za razliku od prethodnih velikih turnira, Rolan Garosa i Vimbldona, kao i olimpijskog turnira, Novak Đoković nije apsolutni favorit. Loše igre i senzacionalna ispadanja u Londonu i Riju već na počecima turnira, učinili su da bukmejkeri najpoznatijih kladionica na svetu više ne veruju toliko našem asu, kao ranije.

Na US openu, posle dužeg vremena, oni koji ulože novac na Srbina moći će duplo da zarade. Najpoznatija kladionica na Ostrvu "Vilijam Hil", pobedu našeg asa u Njujorku vrednuje sa kvotom 2,00. Odmah iza najboljeg tenisera sveta stoji Endi Marej, sa kvotom 3,00. Škot je u odličnoj formi. Osvojio je Vimbldon i Olimpijske igre, pa će sigurno biti najveći rival našem asu na poslednjem Grend slemu sezone.

Iza njih dvojice, je velika rupa, a onda sledi Huan Martin del Potro. Sjajan nastup Argentinca na OI, gde je osvojio srebro, uticali su da ga bukmejkeri stave kao trećeg favorita sa kvotom od 15,00. Delpo je osvojio "Veliku jabuku" 2009. godine. Isti koeficijant, od 15,00 ima i Miloš Raonić, dok su Rafael Nadal i Sten Vavrinka izjednačeni sa koeficintom 23,00. Sedmi favorit US opena je pobednik Mastersa u Sinsinatiju, Marin Čilić, Hrvat je stigao do prve Masters krune i sigurno će sa mnogo samopouzdanja da dočeka US open.

Među prvih 10 favorita su još: Kei Nišikori (26,00), Nik Kirios (51,00) i Dominik Tim (67,00).

Izvor: Vestionline

Pogledajte još